Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pacienții vindecați de coronavirus trebuie să mai rămână în izolare cel puțin două săptămâni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pacienții vindecați de coronavirus trebuie să mai rămână în izolare cel puțin două săptămâni, pentru că pot transmite boala sau se pot reîmbolnăvi.

Acesta este mesajul transmis în urmă cu puțin timp de Organizația Mondială a Sănătății. Răspunzând întrebărilor reporterilor Pro TV, directorul general al instituției a solicitat autorităților din România să izoleze toți suspecții și să ia toate măsurile necesare, chiar dacă va fi nevoie de unele drastice.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății: „Persoanele infectate cu COVID 19 îi pot îmbolnăvi pe alții chiar și după ce nu se mai simt rău. Aceste măsuri ar trebui prelungite cu cel puțin două săptămâni de la dispariția simptomelor. Vizitatorii nu ar trebui să între în contact cu acești pacienți până la terminarea perioadei. Recomandarea noastră de la Organizația Mondială a Sănătății a fost foarte clară că toate țările să reușească să testeze toate cazurile suspecte. Ţările nu pot lupta cu această pandemie legate la ochi, trebuie să știe unde sunt cazurile și tot ce se poate despre un suspect. Abia așa pot lua decizii. Strategia de izolare se menţine datorită progresului pe care l-am întâlnit în anumite țări, de exemplu în China și Singapore, politica de izolare a dat rezultate și a ajutat și sperăm că asta va ajuta și alte țări să facă progrese. Tocmai de aceea recomandăm țărilor să testeze în continuare și să respecte toți pașii necesari. De asemenea, le recomandăm țărilor să respecte strategiile de izolare, pentru că noi credem că acest virus este controlabil”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult