Experți: Numărul celor infectați cu bacterii care se hrănesc cu carne umană s-ar putea dubla în următorii 20 de ani
Până în ani 2040, cazurile anuale de Vibrio vulnificus s-ar putea dubla ca urmare a încălzirii oceanelor din cauza schimbărilor climatice, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din East Anglia din Marea Britanie.
Aceștia susțin că schimbările climatice permit bacteriei să supraviețuiască în ape mai mult decât oricând, în timp ce creșterea nivelului mării ar putea împinge organismul și în alte zone.
CDC estimează că 80.000 de americani sunt infectați cu Vibrio Vulnificus în fiecare an, notează Daily Mail. Cu toate acestea, anual sunt confirmate oficial între 1.200 și 2.000 de cazuri, din cauza că adesea se pune un diagnostic greșit.
Bacteriile toxice se dezvoltă în ape calde, sărate și puțin adânci de-a lungul coastei și răspund la cele mai mici schimbări de temperatură.
În prezent, Vibrio vulnificus este cel mai frecvent întâlnită în apele de coastă din Carolina de Nord.
Cum te infectezi cu Vibrio vulnificus și cum se manifestă boalaOamenii se infectează cu această tip de bacterie ca urmare a unor tăieturi sau a altor leziuni ale piele care intră în contact cu apa de mare.
O astfel de infecție poate apărea și atunci când cineva consumă pește crud sau insuficient gătit.
Vara este anotimpul de vârf pentru răspândirea unor astfel de infecții.
Infecțiile se răspândesc rapid la oameni și pot deteriora grav carnea umană. Foarte important de știut: nu poți fi infectat cu o astfel de bacterie de către o altă persoană.
Simptomele includ diareea apoasă, adesea însoțită de crampe stomacale, greață, vărsături și febră.
Alte semne includ frisoane, leziuni ale pielii și o scădere dramatică a tensiunii arteriale.
Unele infecții duc la fasceită necrozantă, din cauza căreia carnea din jurul unei răni moare.
Fasceita necrozanta este o boală rară, dar gravă. Aproximativ una din cinci persoane care se confruntă cu această problemă de sănătate moare.