Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medici de familie din Brașov, acuzați că ar fi încasat ilegal bani după ce consultau fictiv pacienți cu Covid

Your browser doesn't support HTML5 video.

Procurorii din Brașov suspectează că mai mulți medici de familie au decontat servicii de monitorizare a pacienților cu COVID fără să fi prestat serviciile respective.  

În județ au avut loc 17 percheziții în urma cărora cinci persoane au fost duse la audieri.

În perioada pandemiei, medicii de familie erau plătiți cu 105 lei pentru fiecare bolnav de COVID pe care-l consultau zilnic, prin telefon. În urma discuției completau, timp de 14 zile, o fișă de monitorizare în care precizau ce simptome au pacienții și dacă acestea s-au ameliorat.

Anchetatorii spun că unii medici au înregistrat în documente date fictive, fără a mai vorbi cu oamenii, apoi și-au încasat banii.

Parchetul nu a putut preciza cât de mare este presupusa fraudă și despre câți pacienți ar fi vorba. Deocamdată, cercetările vizează fapte, nu persoane.

Citește și
bebelus
O femeie din Moldova a născut un copil cu două capete: ”Mi-au spus că o să am gemeni”. Tatăl nu a putut nici să-l privească

Pe de altă parte, patronatul medicilor de familie de Brașov a precizat că unele dintre perchezițiile de astăzi ar fi avut loc la medici de familie care nici măcar nu au decontat servicii de monitorizare a bolnavilor de COVID.

În plus, spune patronatul, majoritatea doctorilor au făcut acest serviciu în mod gratuit, la orice oră din zi sau din noapte, când erau sunați de pacienți îngrijorați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult