Mărturiile medicilor care nu și-au mai văzut familiile de săptămâni bune: "Noaptea, plângem în perne"
Your browser doesn't support HTML5 video.
Ca să mai uite de dorul de familiei, respecta rutina de acasă: fac curăţenie, gătesc sau fac exerciţiile fizice. Sunt săptămâni bune de când unii dintre ei nu i-au mai văzut pe cei dragi, însă gândul că numai în acest fel îi pot ţine departe de virus le dă putere şi răbdare!
Loredana şi Laura lucrează la spitalul din Sighişoara. De două săptămâni, însă nu mai sunt doar colege de serviciu, ci şi colege de cameră. Ca să mai uite de griji, dar ca să mai scape şi de stres, între turele de la spital fac gimnastică în camera de hotel. Chiar şi aşa, dorul de copii e cel mai greu de suportat.
Loredana Gheorghiu, asistenta medicală: E cel mai urât coşmar, nu credeam că o să ajungem aici să mergem cu frică la servici, e greu, noaptea stăm şi plângem în perne, dimineaţa mergem la servici şi să fim puternice să facem faţă, ă înţelegem bolnavii
Laura, infiermiera: Copil, soţ, prieteni, părinţi. I-am anunţat a doua zi că nu o să mai merg acasă, e foarte greu, mai ales că am un copil mic, l-am pregătit.
Rareş Duicu este şeful secţiei de pneumologie a Spitalului Municipal Sighişoara. Ultima dată şi-a îmbrăţişat copiii şi soţia acum două săptămâni. De atunci casa lui este tot o cameră de hotel.
Rareş Duicu, medic pneumolog: Până la urma munca asta ne am ales-o. Sighişoara a fost desemnat spital suport şi ne-am asumat. Este greu să stăm departe de casa, avem condiţii, ne putem face treaba şi să ne şi odihnim, speram să treacă totul şi să ne întoarcem la familia.
Intr-un hotel din oraș sunt cazate 24 de cadre medicale care trebuie să treacă, zi de zi, testul răbdării.
Kerekes Rozalia, infirmiera: Este greu când în loc să mergi acasă trebuie să mergi în direcţia opusă casei tale. Este incertitudine.
Suciu Ştefănia, infirmiera: Este o perioadă foarte grea, numai gândul că nu ştii ziua de mâine, dar luptăm...
Tanaszi Sarolta, manager spital: Au primit o nouă locuinţă pe perioada pandemiei. Mai ales ca personalul este dedicat pentru tratarea şi îngrijirea pacentilor covid. Această măsura s-a luat să îngrijim personalul şi familia acestora.
Măsura izolării cadrelor medicale a fost luată de conducerea mai multor spitale din ţară, pentru a opri răspândirea virusului.
Sursa: Pro TV
Dată publicare: 21-04-2020 17:51