Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Sănătății, despre noul caz al medicului fals: ”Se pare că era cunoscut de toți”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a confirmat marți existența unui caz nou de medic fals, care a fost descoperit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov.

Declarațiile au fost transmise LIVE pe www.stirileprotv.ro.

Pintea a precizat că documentele prezentate de această persoană, inclusiv diploma de licență, sunt false și a anunțat că Ministerul Sănătății va face plângere penală.

Ministrul a declarat că Raluca Daniela Bârsan a prezentat un document fals care o confirma ca medic rezident, în momentul în care a încheiat contractul de voluntariat cu Spitalul Judeţean Ilfov.

"Documentul prezentat de dânsa referitor la faptul că este confirmată ca şi medic rezident este fals, acest lucru putându-se verifica şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii la secţiunea rezidenţiat.ms.ro, în sensul că această persoană nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidenţiat, nu a fost confirmată niciodată ca şi medic rezident şi, pe de altă parte, ea nu a avut niciodată niciun contract încheiat cu un spital plătitor, pentru că medicii rezidenţi, în momentul în care intră în rezidenţiat, încheie un contract de muncă pe perioadă determinată cu un spital plătitor. Din discuţiile pe care le-am avut cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, diploma de licenţă pe care doamna a prezentat-o este de asemenea falsă", a arătat ministrul, într-o declaraţie de presă.

Citește și
Matteo Politi dus la audieri
Funcţionara DSP care i-a dat parafa lui Politi ar fi convins şi o colegă să îl ajute

Sinteza declarațiilor ministrului Sănătății:

- Am declarat public faptul că în sistemul public de sănătate nu pot fi angajați medici falși și susțin în continuare acest lucru. Declarațiile mele s-au referit la angajarea unui medic și nu a unui voluntariat.

- Se pare că era cunoscut de toți din acel spital.

- Este obligatoriu să cunoaștem toți adevărul. Vom convoca o ședință de urgență a Consiliului de Administrație.

- Am constatat că există la dosarele multora dintre medici adeverințe în care unitatea angajatoare își afirmă dorința de angajare după obținerea unei parafe. Unitățile private care au greșit în a acorda asistență medicală populației vor avea suspendată autorizația de funcționare, bineînțeles în temei legal.

- Insist, contractul de voluntariat este ilegal.

- Medicul voluntar nu poate avea contract direct cu spitalul. Eu încă nu știu dacă pacientul a fost tratat sau nu. Ce s-a întâmplat în fapt n-aș putea să vă spun.

- Oricum, noi vom face o plângere penală pentru fals.

- Conform legii, spitalul, ca furnizor de servicii medicale este răspunzător de calitatea și siguranța actului medical. Și șeful de secție are responsabilități.

Cu o diplomă falsificată şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor, femeia ar fi lucrat cu pacienţi la Secţia de Ginecologie.

Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezenta.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!   

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult