Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Guvern: Persoanele vaccinate au un risc de 10 ori mai mic de a muri sau a fi spitalizate din cauza Covid-19

Your browser doesn't support HTML5 video.

Persoanele vaccinate au un risc de peste 10 ori mai mic de a muri sau a fi spitalizate din cauza Covid-19, a transmis luni Guvernul României, prin intermediul platformei RO Vaccinare.

În România, varianta Delta a noului coronavirus a devenit dominantă și este intracomunitară.

Totuși, specialiștii americani citați de Comitetul Național de Vaccinare ne spun clar: o persoană imunizată cu schema completă are un risc de infectare, de spitalizare sau chiar de deces de câteva ori mai mic decât o persoană nevaccinată. 

Centrul american pentru controlul bolilor este categoric: un om vaccinat complet împotriva COVID-19 are un risc de 10 ori mai mic de a muri, dacă este infectat cu Delta.

Riscul de a ajunge la terapie intensivă sau în spital este tot de 10 ori mai mic decât la un nevaccinat, iar riscul de infectare de 5 ori mai mic.

Citește și
coronavirus pașaport vaccin
Guvernul britanic renunţă la planurile pentru paşaportul de vaccinare anti-Covid în Anglia

Vaccinurile aprobate și existente gratuit pe piață apără împotriva variantei Deta, în condițiile în care persoane cu vârste din ce în ce mai mici se infectează și fac forme tot mai grave, dar și transmit mult mai ușor visusul.

Până în acest moment, în România au fost vaccinate cu schema completă anti-COVID 19 peste 5,2 milioane de persoane, iar în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 4.500 de persoane.  

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult