Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gripa face ravagii şi în Bulgaria: 3 morți. La noi, numărul îmbolnăvirilor e în creştere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cazurile de infecţii respiratorii acute cresc alarmant în sezonul gripei. Sunt peste 117.000 de îmbolnăviri, cu aproape 30% mai multe decât acum o săptămână, iar numărul deceselor a ajuns la 34, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Virusul gripal face ravagii şi în ţările vecine. În Bulgaria, autorităţile au declarat epidemie în mai multe regiuni şi au înregistrat trei victime, printre care şi un copil de cinci ani. Iar în Ungaria mai multe spitale au interzis vizitele.

Un bărbat de 60 de ani din Suceava a fost răpus de gripă. Suferea şi de diabet, iar medicii spun că săptămâna trecută a refuzat internarea.

La nivel naţional, în ultima săptămână s-au înregistrat peste 117 mii de infecţii respiratorii, iar peste 4600 au fost de gripă. Autorităţile spun că am încheiat a doua săptămână cu caracter epidemic, dar numărul îmbolnăvirilor este în creştere.

În zilele de sărbătoare legală medicii de familie nu lucrează, iar cei care au nevoie de părerea unui doctor merg la camerele de gardă. Aici sunt văzuţi chiar şi 300 de pacienţi pe zi, aşa că nu e de mirare că timpul de aşteptare poate depăşi 3 ore.

Citește și
spital carantina, constanta, ministrul sanatatii
Numărul românilor morți de gripă a ajuns la 34. Cine sunt ultimele cinci victime

În multe spitale, doctorii au venit de acasă pentru a-şi ajuta colegii care erau de gardă.

Multe spitale au redus durata vizitelor, iar la Constanța au fost complet interzise. Rudele nu mai pot ajunge la pacienţi.

Doctorii recomandă vaccinarea, dar serul lipseşte de câteva zile din farmacii sau de la medicii de familie. Pe lângă cele 1,3 milioane de de doze cumpărate pentru categoriile cu risc mare de îmbolnăvire, Ministerul a mai comandat 25.000 de doze. Cel mai probabil vor ajunge săptămâna viitoare.

Tot pentru a limita răspândirea virusului, şcolile vor fi închise vineri. De săptămâna viitoare se va aplica recomandarea Ministerului Sănătăţii ca suspendarea cursurilor să fie luată de şcoli dacă apar trei bolnavi de gripă într-o clasă ori peste 20% dintre elevi lipsesc din cauza bolii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult