Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Examenul de rezidenţiat, amânat pentru decembrie. Care este motivul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Criza politică afectează şi examenul de rezidenţiat, susţine ministrul Sănătăţii. Sorina Pintea anunţă că examenul, programat pe 17 noiembrie, a fost amânat până pe 8 decembrie.

Ministerul Sănătăţii nu poate organiza acest concurs fără semnătura titularului de la Educaţie, care nu există în acest moment.

Concursul de rezidenţiat se organizează în baza a 7 ordine de ministru: 3 comune ale ministerului sănătăţii şi educaţiei şi 4 doar ale sănătăţii. Fără un şef la educaţie, nimeni nu poate semna documentele, spun reprezentanţii Guvernului, aşa că examenul de rezidenţiat a fost amânat cu 2 săptămâni.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: ''S-a spus să vizam doar noi, ministerul santatii, aceste ordine ai concursul să se desfăşoare. Acest lucru ar fi vulnerabilizat concursul şi la viitoarele contestaţii nu am fi avut cu siguranţă câştig de cauză / am stat de vb cu jurişti, cu secretarul general al guvernului, nu exista posibiltatea legală.''

Conform noului calendar, înscrierile la rezidenţiat vor avea loc între 28 octombrie şi 11 noiembrie, iar pe 8 decembrie va fi examenul. Apoi, intre 17-19 decembrie cei care vor promova îşi vor alege posturile, iar repartiţia în clinici va fi între 14 şi 16 ianuarie.

Citește și
rezidentiat 2018
Peste 1600 dintre absolvenții de medicină vor deveni șomeri de lux. Cât a cheltuit statul cu pregătirea lor

Vineri, premierul a trimis la Cotroceni o nouă propunere de interimar pentru educaţie: Nicolae Hurduc, actualul ministru de la Cercetare.

Viorica Dăncilă: ''A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către preşedintele României, care prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la educaţie periclitează o generaţie de tineri medici."

În replică, preşedintele Klaus Iohannis, spune că: "Prim-ministrul practic îmi cere să încalc Legea fundamentală forţând instituirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educaţiei (...) 'Anunțul de astăzi al Ministrului Sănătății arată incapacitatea actualei guvernări de a organiza admiterea la rezidențiat (...) Lipsa de respect faţă de absolvenții de medicină și față de profesia medicală în general, faţă de pacient şi faţă de cetățean, este o caracteristică a Guvernului PSD.''

Anul acesta sunt 4710 locuri, iar cei 5684 de candidaţi vor avea 2 săptămâni în plus pentru a se pregăti.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult