Epidemia de rujeolă din România ”s-a rezolvat”, dar nu prin vaccinare. Zeci de copii au murit
Epidemia de rujeolă cu care România s-a confruntat în ultima perioadă ”s-a rezolvat”, dar nu prin vaccinare, afirmă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ci prin îmbolnăvirea persoanelor care nu au fost imunizate prin vaccinare şi care au fost receptive la boală.
Aproximativ 20.000 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă din octombrie 2023, când s-a declarat epidemie, până în prezent. Zeci de copii au murit de rujeolă pentru că părinții lor au refuzat să-i vaccineze.
Alexandru Rafila subliniază că este nevoie de măsuri pe termen mediu pentru recâştigarea încrederii părinţilor în vaccinurile tradiţionale.
”La vaccinurile copilăriei nu s-au schimbat semnificativ cifrele, dar nici nu ne aflăm, în momentul de faţă, pe un trend descendent. Rujeola s-a rezolvat, dar acest lucru nu s-a rezolvat prin vaccinare, ci prin îmbolnăvirea populaţiei receptive care nu era vaccinată şi acum a scăzut foarte mult incidenţa rujeolei”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Medika Tv, marţi seară.
”Trebuie să restabilim încrederea în vaccinare”Alexandru Rafila a subliniat că este nevoie de măsuri pe termen mediu pentru recâştigarea încrederii părinţilor în vaccinurile tradiţionale.
”Pe termen mediu trebuie să restabilim încrederea în vaccinare, iar aceste vaccinuri tradiţionale să fie în atenţia părinţilor, ca să îşi protejeze copiii şi, de foarte multe ori, chiar pe ei sau alte rude vârstnice care sunt la risc în cazul în care interacţionează cu un copil nevaccinat”, a precizat ministrul Sănătăţii.
Sursa: News.ro
Etichete: romania , epidemie , copii morti , rujeola , imbolnavire , incetare
Dată publicare: 03-12-2024 21:32