Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dr. Fauci, îngrijorat: ”Varianta Delta este cea mai mare amenințare în lupta cu COVID-19”

O variantă SARS-CoV-2 extrem de transmisibilă, numită „delta”, s-a răspândit în aproape 100 de țări din întreaga lume, inclusiv în SUA, unde este probabil să devină în curând varianta dominantă.

 

Potrivit Live Science, varianta delta este „cea mai mare amenințare” în eforturile oamenilor de eliminare a COVID-19 în SUA, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, într-un briefing la Casa Albă, marți (22 iunie). Dar vestea bună este că vaccinurile (pe baza datelor de la două dintre ele) vor fi probabil eficiente împotriva variantei, a mai spus el.

"Avem instrumentele, așa că hai să le folosim și să zdrobim focarul", a spus Fauci, îndemnând oamenii care nu s-au vaccinat să facă acest lucru.

Varianta Delta, despre care se crede că este cea mai transmisibilă dintre toate variantele COVID-19 până în prezent, reprezintă în prezent 20% din noile cazuri din SUA, în creștere față de 10% săptămâna trecută, potrivit Quartz India .

Citește și
masca
Israelul a introdus iar obligativitatea purtării măştilor, după ce s-au înregistrat peste 100 de cazuri cu tulpina Delta

Între timp, India a anunțat miercuri (23 iunie) apariția așa-numitei variante „delta plus”, care este o sub-linie a deltei, care poartă o mutație suplimentară și care ar putea să o facă și mai transmisibilă. Dar experții spun că este prea devreme pentru a trage concluzii cu privire la această variantă.

Ce este varianta Delta?

 

Oficialii au identificat mai întâi varianta delta, sau B.1.617.2, în India, în octombrie 2020, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit-o drept o ”variantă de îngrijorare” în 11 mai 2021.

Delta este una dintre cele patru „variante de îngrijorare” enumerate de OMS; celelalte sunt alfa (varianta descoperită pentru prima dată în Marea Britanie), beta (descoperită pentru prima dată în Africa de Sud) și gamma (descoperită pentru prima dată în Brazilia).

Însă delta este „mai rapidă, este mai potrivită, îi va scoate pe cei mai vulnerabili mai eficient decât variantele anterioare și, prin urmare, dacă există oameni nevaccinați, aceștia sunt și mai expuși riscului”, spune dr. Mike Ryan, director executiv al Programul OMS pentru situații de urgență medicală.

Varianta delta conține 10 mutații care provoacă modificări ale ”proteinei vârf” a virusului, pe care o folosește pentru a invada celulelele umane, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult