Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizia luată de familia unei tinere rănite grav într-un accident. A salvat mai multe vieţi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gestul unei familii salvează vieţi! Părinţii unei tinere de 20 de ani, aflată în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, au decis că organele feţei lor să fie donate.

Astfel, ficatul şi rinichii au ajuns, pentru transplant, la Institutul Fundeni, plămânii la Sfânta Maria iar inima la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureş, unde medicii au început miercuri după-amiază intervenţia.

Cordul este primit de un bărbat de 39 de ani din judeţul Mureş, aflat de doi ani pe lista de aşteptare. Inima a ajuns la Târgu Mureş, în urmă cu două ore, cu un elicopter SMURD, care a aterizat în curtea spitalului, iar medicii au început imediat intervenţia de transpant.

Prelevarea a avut loc miercuri la spitalul de urgenţă Floreasca din Bucureşti de o echipă de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Târgu Mureş. Tânără, în vârstă de numai 20 de ani, a suferit un accident rutier în urma căruia a intrat în moarte cerebrală. Familia îndurerată a decis într-un final să-i doneze organele.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

Citește și
detinut donator
Un deţinut în moarte cerebrală va salva mai multe vieţi. Familia îi donează organele

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult