Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce sunt persoane pe lista de așteptare care nici după o lună nu au primit serul anti-COVID. Interviu cu Valeriu Gheorghiţă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși este accelerată campania de vaccinare în speranţa că vom atinge şi noi rapid un procent de vaccinaţi suficient cât să stopeze răspândirea COVID, suntem încă departe de acest obiectiv.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a fost invitat în ediția de dimineața a ȘtirilorProTv, unde a răspuns la nelămuririle legate de evoluția procesului de vaccinare.

Cosmin Stan: ”Avem pe listele de aşteptare puţin peste 300 de mii de oameni, față de 700 şi ceva de mii câţi erau acum o săptămână. Ce veţi face pentru a-i atrage pe oameni?”

Valeriu Gheorghiţă: ”Lista de aşteptare a scăzut pentru că am modificat modalitatea de notificare a persoanelor din lista, de la trei noitificari, la una singură. Astfel, o persoană notificată va ieşi din listă în termen de 24 de ore fie prin programare, fie fiind eliminată, pentru a da posibilitatea celorlalte persoane să fie notificate. În plus, a crescut numărul de persoane vaccinate zilnic, acum sunt aproximativ 80.000.”

Roxana Hulpe: ”Sunt persoane care sunt pe liste de aşteptare de o lună, care nici în prezent nu au primit notificare?”

Citește și
Angela Merkel
Cu ce ser s-a vaccinat Angela Merkel împotriva Covid-19

Valeriu Gheorghiţă: ”Au fost deschise centre din 15 martie, care încă nu erau active, dar au dat posibilitatea persoanelor să îşi ocupe în loc. Depinde şi de categoria de risc se afla persoanele.”

Interviul integral este disponibil în VIDEO.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult