Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Criză de sânge în Oradea. Angajații Centrului de Transfuzie au lansat un apel

Your browser doesn't support HTML5 video.

Centrul de transfuzie sanguină Oradea se confruntă, din nou, cu o criză de donatori.

Numărul acestora a scăzut cu aproape un sfert, iar situaţia a devenit alarmantă - mai ales că durează de aproape două luni.

Lipsa persoanelor care donează înseamnă, implicit, şanse mai puţine la viaţa pentru cei aflaţi în suferinţă, aşa că medicii fac un apel disperat la cei sănătoşi să facă acest gest nobil, pentru că fiecare picătură de sânge este importantă.

În disperare de cauză, angajaţii Centrului de Transfuzie Sanguină din Oradea au lansat apelul şi pe reţelele de socializare. Criza cu care se confruntă e gravă şi din cauza numărului mic de donatori, dar şi pentru că situaţia durează de o perioadă lungă de timp.

Doctor Ligia Burtă - şefa Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea: "Ne confruntăm cu o situaţie aparte, din păcate a devenit o obişnuinţă că numărul donatorilor de sânge să scadă. Iată că, de două luni, scăderea este semnificativă de aproximativ 20 la sută, ceea ce pe noi ne afectează extrem, extrem de grav fiindcă spitalele, cu adevărat, fac presiune pe noi."

Citește și
donatori sange
În Sfântu Gheorghe, oamenii au donat sânge într-un autobuz

Majoritatea oamenilor sunt conştienţi de însemnătatea donării, şi spun că ar trebui ca toţi cei sănătoşi să se implice.

Bărbat: "Deci în familia mea trei donează, aşa că şi pe ceilalţi îi sfătuiesc să meargă pentru că, unu: e un gest umanitar şi doi: nu ştim când avem nevoie."

Bărbat: "Mi se pare că trebuie să fie ceva normal dacă eşti sănătos să mergi să donezi sânge. Tot timpul se zice la televizor că e nevoie de sânge undeva în ţară."

La Centrul de Transfuzie din Oradea se prezentau, de obicei, câte 50 de donatori pe zi. În ultima perioadă, poate şi din cauza sezonului de concedii, - numărul a scăzut la 30, mult prea puţin faţă de cerere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult