Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copil de 12 ani, salvat la Iași printr-o intervenție revoluționară. Cum l-au operat pe semiîntuneric

Your browser doesn't support HTML5 video.

Operație revoluționară, la Iași. Un copil de 12 ani, cu o tumoră cerebrală de mari dimeniuni, a fost salvat de medici printr-o intervenție în semiîntuneric, făcută cu o substanță de contrast.  

Doctorii au putut astfel opera o zonă mai mare din creier, iar acum micul pacient poate zâmbi din nou și abia așteaptă să se joace acasă, cu prietenii.

Anton, băiatul de 12 ani din județul Suceava, se plângea de dureri groaznice de cap și a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală gigant, cu un diametru de 7 centimetri.

Nicoleta, mama copilului: „Când m-am dus la noi la Suceava eram disperați. Când am primit diagnosticul nu mi-a venit a crede că nu aveam pe nimeni în familie să sufere. Nu doresc la nimeni să treacă prin ce am trecut”.

După investigații amănunțite, medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași au decis că numai o intervenție chirurgicală îi poate salva viața copilului.

Citește și
rinoplastie (p)
(P) Rinoplastia - între chirurgie și artă

Operația a durat peste 5 ore și a fost făcută în semiîntuneric, printr-o metodă revoluționară în tratamentul tumorilor la copii, spun medicii.

Este vorba despre tehnica de izolare a tumorii prin folosirea unei substanțe de contrast fluorescente care se fixează pe zona afectată și le permite doctorilor să scoată cât mai mult din ea.

Lucian Eva, manager Spitalul de Neurochirugie Iași: „Operația a fost un succes, copilul este bine și urmează în perioada următoare să fie externat și să facă tratament complementar”.

Mamă: „Mulțumesc și la medici și la asistente și la infirmiere și doresc să facă cât mai mult bine pentru copii”.

Anton este al doilea pacient care trece printr-o astfel de intervenție, la Iași. Prima operație de acest fel a fost făcută luna trecută, tot asupra unui copil de 12 ani, grav bolnav, care astfel a fost salvat de medici.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult