Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spitalul Universitar: n-au dezinfectanți, pe pacienți sunt insecte, dar casează paturi ultraperformante

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deşeuri periculoase ţinute în condiţii improprii, dezinfectanţi lipsă şi pacienţi critici pe care mişună insectele, sunt doar câteva dintre neregulile pe care inspectorii aflaţi în control le-au descoperit în ultimele zile la spitalul Universitar.

În plin scandal, doi dintre angajaţi sunt în continuare în greva foamei, iar conducerea unităţii sanitare refuza să comenteze situaţia. Ministrul sănătăţii aşteaptă raportul final că să ia măsuri.

În Spitalul Universitar se internează anual peste 60 de mii de pacienţi. După ce asistentele şi infirmierele s-au revoltat zilele trecute ministrul şi-a trimis aici corpul de control.

Inspectorii spun că au găsit în spital mese de tratament care ar fi trebuit casate, iar lipsa plaselor de la geamuri face că în zonele cu pacienţi critici să ajungă insectele. Probleme sunt şi cu dezinfectanţii: lipsesc din unele cabinete, iar acolo unde totuşi există, unii angajaţi nu le folosesc cum ar trebui.

Controlul a scos la iveală situaţii uluitoare. Radiologia nu funcţionează în ambulatoriu de mai bine de un an, pentru că nu există un aparat cu raze X funcţional. În spital este însă un asemenea aparat, cumpărat acum 7 ani cu 200 de mii de euro. Nu se ştie de ce, dar abia anul acesta s-au făcut demersuri pentru punerea lui în funcţiune.

Citește și
medici
Lipsă de personal la cel mai mare spital din SE țării. Cele mai afectate secții

O altă situaţie incredibilă este casarea unor paturi speciale pentru terapie intensivă, care au costat 40 de mii de euro şi care au fost cumpărate tot acum 7 ani. Sunt ultraperformante spun medicii: au saltele tratate cu ioni de argint, strat dublu prin care circulă aerul şi senzori cu vibraţie. Cu un contract de service şi mentenanţa corespunzător ar fi putut fi reparate susţin surse din cadrul spitalului. Doar că nu s-a întâmplat acest lucru. Asta în timp ce bolnavii sunt ţinuţi în paturi vechi şi ruginite.

Ca să le dea o faţă nouă, anagajatii vopsesc paturile şi tărgile în curtea instituţiei sanitare într-un hambar murdar. Cel puţin asta a surprins miercuri, un deputat din comisia de sănătate.

Joi dimineaţa, tărgile dispăruseră, iar directorul medical neagă faptul că ar fi fost vreodată acolo.

''Nu era nimic aici, vă spun eu. Acestea sunt pentru casare.. Sunt vechi, defecte, nu şi-au făcut dovada că pot fi reparate şi aşteaptă să fie casate''

Deplorabil arata şi unele toalete.

'Conducerea ar trebui să îşi prezinte demisia sau să fie demisa'', spune deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Corpul de control al ministerului sănătăţii şi reprezentanţii direcţiei de sănătate publică continua controlul şi în următoarele zilele. Deocamdată conducerea spitalului Universitar nu a vrut să comenteze situaţia.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult