Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Conducerea Spitalului Județean Galați: Avem peste 14.602 de pacienți tratați. Nu 1.800 așa cum a spus Ministrul Sănătății

Conducerea Spitalului Județean Galați a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că în luna iulie 2020 în spital s-au investigat, consultat și tratat 14.602 pacienți, nu 1800 așa cum a recomandat Ministrul al Sănătății.

De asemenea, reprezentanții spitalului mai afirmă că numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus este de 34, ci nu 193. Toate cadrele medicale infectate sunt asimptomatice.

Nelu Tătaru a vizitat unitatea mobilă de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Judeţean Galaţi, pentru a se asigura că aceasta este funcţională şi le-a spus reprezentanţilor conducerii unităţii medicale că a semnat deja ordinele prin care mai mulţi medici rezidenţi din Iaşi şi Bucureşti vor fi detaşaţi la Galaţi pentru a lucra în această unitate mobilă.

Cu toate acestea, conducerea Spitalului Judeţean susţine că medicii rezidenţi de anul IV, care vor veni la unitatea sanitară din Galați, vor avea nevoie de dublajul unui medic specialist, iar asta nu va fi un real ajutor. ”Noi, în adresa pe care am făcut-o, am precizat că avem nevoie de cinci medici. Medicul rezident trebuie, în permanenţă, dublat de un medic specialist. Noi avem acum un deficit de cinci medici, având în vedere că sunt în concedii medicale, în concediu de creşterea copilului. Medicii rezidenţi vor fi folosiţi în secţia de Terapie Intensivă din spital”, a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului Judeţean Galaţi.

”Pentru că unitatea mobila ATI să devină funcţională este nevoie de 5 medici (primari sau specialişti), 15 asistenţi medicali şi 10 cadre auxiliare. În momentul de faţă suntem în imposibilitatea de a transfera cadre medicale din cadrul secţiei ATI către ATI mobil, iar deplasarea cadrelor medicale între cele două locaţii (una situată în interiorul spitalului, cealaltă în exterior) este imposibilă, având în vedere specificul secţiei şi starea critică în care se afla pacienţii”, se mai arată în comuniat.

Citește și
vaccin
Semnal de alarmă al OMS, cu privire la vaccinul anti-COVID-19 produs în Rusia

Reprezentanții spitalului au mai adăugat: ” În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, Normativul de personal, conform Ordinului 1500/2009, prevede următoarele: Pentru medici, conform normativului, limita minimă este de 28 de angajaţi, limita maximă este de 36 de angajaţi. În prezent sunt ocupate 18 posturi de medici ATI, dintre care 2 sunt suspendate pe perioada concediului de creştere a copilului iar un post este suspendat pentru concediu de boala de lungă durată. Rezultă că, în momentul de faţă, personalul existent este de 15 medici, care au următoarele grade profesionale: 4 mediciprimari, 6 medici specialişti, 5 medici rezidenţi. Medicii care pot asigura garda fără a Fi dublaţi sunt doar medicii primari şi medicii specialişti. După cum se poate observa, încadrarea este sub limita inferioară a normativului, cei 15 medici ATI deservesc 3 linii de gardă, asigurând acordarea anesteziei la cele 18 săli de operaţie, 12 paturi ATI Covid şi 33 de paturi ATI spital (activitate curentă)”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult