Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CNCAV: 60.000 de persoane cu vârsta peste 55 de ani, programate pentru vaccinare cu AstraZeneca

Your browser doesn't support HTML5 video.

 Aproape 60 de mii de persoane cu vârsta peste 55 de ani au fost deja programate pentru vaccinare cu serul de la AstraZeneca, anunţă Centrul Naţional de Coordonare a Acţiunii de Vaccinare (CNCAV).

 

Asta după ce ieri limita de vârstă pentru imunizarea cu vaccinul produs de britanici, a fost eliminată.

Măsura a fost luată la recomandarea grupului ştiinţific și medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare privind Vaccinarea împotriva Covid-19. Experții au analizat noile date științifice, dar s-au uitat și la deciziile altor state europene. Au contat de asemenea şi recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Până acum, țara noastră a primit aproape 700 de mii de doze de vaccin de la Astra Zeneca, al treilea vaciin aprobat de Uniunea Europeană împotriva noului coronavirus.

Citește și
coronavirus
Vaccinul rusesc anti-COVID Sputnik V, produs în premieră în Europa

Ilfov, Braşov, Timiş, Cluj şi capitala sunt acum în scenariu roșu. Iar Timişoara a intrat în carantină, cu o creştere fulgerătoare a cazurilor.

Perioada în care nu avem voie să ieşim pe stradă fără un motiv întemeiat s-ar putea extinde. Sunt şanse ca declaraţia pe proprie răspundere să devină obligatorie de la ora 22 în toată ţara. Pentru cei care au uitat, documentul nu poate lipsi nici acum de la persoanele care ies din case de la ora 23 până la 5 dimineaţa.

Tot la ora 22, s-ar putea închide şi terasele. În plus, Guvernul se gândeşte să limiteze numărul de turişti care se pot caza simultan la un hotel sau la o pensiune: 50 la sută din capacitate. Premierul Florin Cîțu vorbeşte şi despre controale mai aspre.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult