Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinci noi cazuri de COVID-19, la Centrul de Asistență Medico-Socială din Răcari. Total: 64 de cazuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Dâmbovița, cinci angajați de la Centrul de Asistență Medico-Socială din Răcari au fost confirmați cu COVID-19.

Sunt 64 de cazuri în total aici, iar primarul se teme că lucrurile vor scăpa de sub control. Încă nu se știe cu câte alte persoane au intrat în contact bolnavii și, deci, cine ar mai trebui testat.

Cei mai mulți dintre infectați provin din rândul vârstnicilor și suferă de alte afecțiuni.

Rezultatele ultimelor teste efectuate indică cinci noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, la Centrul de Asistență Medico-Socială din Răcari. Toți cei cinci sunt angajați ai centrului. În total, vorbim despre 26 de angajați ai centrului care au fost infectați cu noul coronavirus. Grav este, spune primarul, că toți cei care au intrat în contact cu ei nu au fost testați, așa ar am putea exista un lung șir de îmbolnăviri.

Cristina Mitrescu, director: „Gândiți-va la toate persoanele de acasă netestate încă, toate familiile celor testați pozitiv sau negativ, sunt copii, părinți, gândiți-vă, o dată în plus, și la ei”.

Citește și
coronavirus
Izolarea pacienților infectați cu coronavirus la domiciliu, considerată "o bombă cu ceas"

Marius Caravețeanu, primarul oraşului Răcari: „Apelul meu este insistent pentru factorii care pot decide acest lucru. Să extindă numărul persoanelor sau categoriile care pot fi testate, și aici mă refer la contacții persoanelor declarate pozitiv, mai ales când acestea au locuit în aceeași gospodărie, casă, dormitor”.

În Dâmbovița, sunt 96 de bolnavi cu COVID-19.

Dr. Claudiu Dumitrescu: „Având în vedere numărul mare de pacienți pozitivi din zona Răcari, am fost nevoiți ca o parte semnificativă dintre aceștia, respectiv pacienții cu simptomatologie ușoară sau medie, să ii transferăm la spitalul suport, respectiv spitalul orășenesc Pucioasa”.

Și la Cetăţeni, în Argeş, un angajat al primăriei a fost diagnosticat cu COVID-19. 11 colegi de-ai săi sunt izolați la domiciliu. Problema e că bărbatul infectat a lucrat că voluntar în noaptea de Înviere și a mers din poartă în poartă să dea lumină.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult