Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În Capitală nu mai sunt locuri libere la ATI, la nivel național au mai rămas doar 19. Crește numărul copiilor cu forme grave

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situația îmbolnăvirilor a devenit alarmantă. În Capitală, în Cluj și în Timișoara nu mai este niciun loc liber în secțiile de terapie intensivă pentru pacienții infectați cu Sars-Cov-2.

Și mai grav este că acolo unde ar putea fi amenajate paturi în plus nu avem personal medical. Se întâmplă asta, de pildă, la Institutul Nasta, unde tirul ATI a fost conectat la instalația de oxigen.

Tirul a fost adus din nou la Institutul Nasta, pentru că cele 7 paturi de la terapie intensivă sunt ocupate în permanență.

Sunt 12 paturi, dotate cu aparatura necesară. Unitatea a fost conectată, s-au făcut probele, totul este în ordine, însă deocamdată aceste paturi nu pot fi ocupate și asta din cauza faptului că nu există personal suficient.

Ar fi nevoie de 7 asistenți medicali, 7 infirmiere, 3 îngrijitoare și 3 medici specialiști.

Citește și
supravietuitor ATI
Supraviețuitor de la ATI: Foarte ușor se moare. Discutau cu colegul de pat, iar după 20 de minute era în sacul de nailon

 

8.000 de persoane infectate internate în spitale

 

Veștile care vin de la spitalele în care sunt internați pacienți cu SARS-COV-2 sunt tot mai îngrijorătoare. Capitala începe săptămâna fără niciun loc liber la secțiile ATI covid, iar în acest moment în toată țara mai sunt disponibile doar 19 paturi.

Cumplit este că și numărul copiilor cu forme grave crește de la o zi la alta.

Bilanțul de luni a anunțat că în spitale sunt internați aproape 8.000 de bolnavi cu infecția Covid. 952 sunt în secțiile de terapie intensivă, ceea ce înseamnă cu 103 mai mulți decât duminică.

Iar la ora prânzului, în Capitală nu mai era niciun pat liber ATI pentru cei cu infecția Covid. Situația este asemănătoare și alte orașe mari din țară.

Și numărul copiilor cu forme grave crește de la o zi la alta. Acum sunt 20 la terapie intensivă.

Reprezentanții spitalelor de pediatrie deja au cerut aprobări pentru a extinde numărul de paturi pentru cei mici. La ”Grigore Alexandrescu”, de pildă, unde sunt internați 11 minori, s-a cerut aprobare pentru încă 12 paturi în secție și 5 paturi ATI.

Un compartiment pentru copiii cu SARS-COV-2 vor fi cel mai probabil și la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

 

Minorii fac forme grave doar dacă au și alte probleme de sănătate

 

Pediatrii se așteaptă ca numărul copiilor infectați să crească în săptămânile următoare și spun totuși că minorii fac forme grave doar dacă au și alte probleme de sănătate.

La Institutul ”Marius Nasta” din Capitală a fost pus în funcțiune TIR-ul ATI, insă personalul medical nu este suficient pentru a face față internărilor viitoare.

Luni, la ora 14:00, la nivel național existau 1.087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2( obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Astfel, la nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment.

 

În ce județe mai sunt locuri la ATI

Iată situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Arad – 1 Brașov -5 Constanța – 1 Iași – 3 Sibiu – 3 Tulcea – 5 Vaslui - 1

Autoritățile transmit că se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

 

Câți români s-au vaccinat 

 

În total, 5.375.380 de români s-au vaccinat cu prima doză și 5.256.604 cu schema completă. 

Duminică, CNCAV anunța că de sâmbătă fuseseră administrate doar 7.376 de doze. 

În total, de la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate 9.940.596 de doze. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult