Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care este cea mai bună metodă de prevenţie a gripei. Recomandările medicilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

35.000 de doze de vaccin gripal vor fi disponibile de săptămâna viitoare în spitalele din țară pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire.

De două zile suntem oficial în plină epidemie de gripă și medicii ne recomandă să luăm toate măsurile de protecție necesare.

Numai în ultima săptămână s-au înregistrat peste 7.000 de cazuri, iar de la începutul sezonului gripal 23 de persoane, printre care şi 3 copii, au murit. Bilanţul alarmant i-a determinat pe specialişti să facă acest anunţ mai devreme cu o săptămână decât ar fi trebuit. Iar acest trend ascendent se va păstra şi în săptămânile următoare, avertizează medicii.

De aceea, este foarte important să luăm toate măsurile de protecţie individuală, inclusiv persoanele sănătoase sunt vulnerabile şi este recomandat să ne spălăm des pe mâini, să mâncăm sănătos şi să facem mişcare în aer liber.

Vaccinarea rămâne, bineînţeles, cea mai bună metodă de prevenţie, chiar dacă suntem în plină epidemie de gripă.

Citește și
Gripa continuă să facă ravagii. 117 școli și grădinițe din țară au cursurile suspendate
Gripa continuă să facă ravagii. 117 școli și grădinițe din țară au cursurile suspendate

Iar pentru a se evita răspândirea virusului, medicii ne sfătuiesc să evităm aglomeraţia, să tuşim în batiste de unică folosinţă şi să purtăm masca de protecţie.

Până acum 117 şcoli şi grădiniţe de stat din ţară au suspendat parţial sau total cursurile din cauza gripei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult