Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Campanie de vaccinare în Moldova. Ministrul Sănătății a mers în vizită în Buhuși

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că suntem pe ultimele locuri la vaccinări, Ministerul Sănătăţii a demarat o campanie de vaccinare din uşă în uşă.

Autorităţile vor să convingă cât mai mulţi părinţi ca imunizarea copiilor poate scădea riscul de boală. Cele mai multe persoane reticente sunt în zonele din nordul Moldovei.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a mers în vizită în oraşul Buhuşi, din judeţul Bacău, împreună cu reprezentanţi ai UNICEF pentru a verifica cum se derulează programul de susţinere a vaccinării, priun campania din uşă în uşă.

La întâlnire au venit şi reprezentaţii DSP din judeţele Vaslui, Neamţ şi Suceava.

Sorina Pintea: "Aceste comunităţi sunt aparte şi trebuie bătute door to door aşa cum am început la Slănic Moldova. Din păcate din aceste comunităţi sunt cel mai multe cazuri de îmbolnăviri."

Citește și
Vaccin
O echipă internaţională de cercetători lucrează la un vaccin împotriva HIV

La centrul social din oraş părinţii pot cere detalii despre ce înseamnă vaccinarea şi care sunt beneficiile ei.

Autorităţile spun că fac eforturi mari ca să convingă familiile să îi aducă pe cei mici la vaccinat. 12% dintre părinţii din România au şi semnat că refuză imunizarea copiilor.

În ciuda eforturilor autorităţilor în România sunt la acest moment în jur de 13.000 de cazuri de îmbolnăviri de diverse maladii, care ar putea fi combătute prin vaccinare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult