Modifica setarile cookie
Toate categoriile

198 de copii au ajuns de la grădiniță la spital, cu toxiinfecție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproximativ 200 de copii din oraşul Voluntari au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu mâncarea primită la grădiniţă. De vină pare să fie smântâna care li s-a dat la prânz, însă inspectorii Direcţiei de Sănătate au luat probe şi din alte alimente.

Unităţile de învăţământ au fost închise şi dezinfectate. După masa de prânz copiii s-au plâns de dureri de burtă.

Mamă: „A venit cu o stare generală proastă, a început să verse. Mi-a zis că a mâncat mămăliguţă cu brânză şi smântână, caă smântâna într-adevăr avea un gust ciudat şi un miros înțepător.”

Speriaţi, părinţii i-au dus la spital, iar analizele au arătat cei mici au făcut toxiinfecţie alimentară. Este vorba despre 198 de copii. Din fericire, au fost lăsaţi să meargă acasă şi să urmeze un tratament medicamentos.

Dănuț Crăciun, DSP IF: „O mămăligă cu brânză pe care o suspectăm. Au mâncat pulpe de pui, produse de panificaţie, un portofel cu brânză. Am luat probe din toate şi 24-48 de ore vom avea rezultatele.”

Citește și
stafilococ auriu
Stafilococ, găsit în piureul de cartofi servit copiilor cazaţi la pensiunea din Păltiniş

Cele 7 creşe şi grădiniţe au fost închise până când se va stabili din ce cauză s-au îmbolnăvit copiii. După ce inspectorii au prelevat probe, spaţiile au fost dezinfectate. Mai mult, reprezentanţii DSP au controlat şi celelalte unităţi de învăţământ în care nu au fost probleme, dar în care copiii primesc mâncare.

Inspectorii au suspiciuni în legătură cu mâncarea livrată de o firmă din Buzău, care a câştigat licitaţia organizată de primăria Voluntari. La numărul de telefon afişat pe site nu funcţionează.

Madalina Dumitru, director Direcţia de Asistență Educațională Ilfov: „Au câştigat licitaţia pe lotul de lactate, ei sunt furnizorii noştri. Când avem acele produse, se face comandă şi se aprovizionează zilnic.''

Dănuț Crăciun, DSP IF: „Am identificat producătorii şi distribuitorii, aşteptam rezultatele.''

Analizele vor stabili în final din ce cauză s-au îmbolnăvit cei mici. Nu este exclus să fie vorba despre salmonela.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult