Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă la Spitalul Județean Mureș. Cinci pacienți internați la ATI au murit în urma infectării cu bacterii intraspitalicești

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă de amploare la Spitalul Clinic Județean Mureș. 5 pacienți internați în secția de terapie intensivă au murit, iar un altul este în stare gravă.

Analizele au arătat că erau infectați cu două bacterii intraspitalicești extrem de periculoase acineto-bacter și pio-ceanic.

O echipă a Ministerului Sănătăţii a fost sâmbătă în control. Iar internările în secția care funcționa cu autorizație provizorie au fost oprite.

Infecţiile intraspitalicești au fost depistate în ultimele zile. Cele 5 perosane care au decedat erau pacienţi în vârstă, care aveau şi alte probleme grave de sănătate. Medicii din Mureș spun că starea lor era critică încă de când au ajuns în secţia de terapie intensivă.

Ancheta deschisă arată că este vorba de o secţie foarte veche, ce funcţiona cu autorizaţie provizorie.

Autoritătile au decis ca internările să fie suspendate şi s-a început dezinfecţie gerenală a secţiei. Cei 7 pacienţi care mai erau la ATI au fost mutaţi în alte secţii. Atât lor cât şi personalului medical li se vor face analize amănunţite pentru a se stabili dacă sunt infectaţi.

Totodată secretarul de stat care a fost în control, Adriana Pistol, a recomandat implementarea unei norme clare de administrare a antibioticelor şi reinstruirea persoanlului din secţia de ATI.

Pioceanic și acinetobacter sunt 2 bacterii extrem de periculoase foarte greu de tratat pentru că au rezistenţă mare la antibiotice.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult