Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ajutor nesperat primit de medicii din Târgu Mureș, pentru lupta cu COVID-19

Your browser doesn't support HTML5 video.

Medicii din Clinica de Boli Infecţioase din Târgu Mureş au primit un sprijin tehnologic nebănuit. Șase tablete, pe care sunt instalate avataruri, îi ajută în comunicarea cu pacienţii.

Mai precis, pot afla care sunt nevoile pacienţilor fără a mai intra în salon. Din echipa virtuală fac parte trei asistenţi şi trei infirmiere.

Anca Georgescu, director Clinica de Boli Infecţioase: "Exista şi un suport pentru pacienţi, aşa obţinem informaţii repetitive fără nici un criteriu care să reducă counicarea cu pacientul. Le vom plasa în camerele în care am dori o informare mai frecventă, sunt extrem de uşor de mutat".

Softul a fost creat de o echipă din București, special pentru a reduce până-n zona de maximă siguranță contactele între pacienți cu COVID-19 și medici.

Dragoş Bălan, iniţiator proiect: "Practic aceasta dă soluţia medicilor să comunice mai mult cu pacienţii, permiţându-le să stea într-un mediu mai sigur şi să economisească echipament. Am văzut că o perioadă de spitalizare este trei săptămâni sau mai mult, ne am gândit că s-au săturat de măşti, de lipsa unui chip prietenos".

Citește și
Coronavirus
Țările care nu au înregistrat niciun caz de Covid-19 până acum

Un astfel de sprijin digital mai primesc doar medcii de la Matei Balş, din Bucureşti.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult