Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Acesta este singurul lucru pe care un medic oftalmolog spune că NU ar trebui să îl facem niciodată. Este "rău... foarte rău”

Ochiul uman este considerat cel mai complex organ al corpului, după creier, și conține peste 2 milioane de părți funcționale. Aproximativ 80% din procesul de învățare are loc prin intermediul vederii. 

Dr. Amanda Redfern, oftalmolog și profesor asistent la Casey Eye Institute de la Oregon Health & Science University, a fost întrebată într-un podcast Huffington Post cum ne putem menține ochii în cea mai bună stare și ce NU ar trebui să facem niciodată dacă vrem ca ei să rămână cât mai sănătoși posibil.

″[Dormitul cu lentile de contact în ochi] este rău. Este foarte rău. Nu o face", a spus Redfern, adăugând că acest lucru se aplică chiar și la siestele de după-miază.

"Este ca un joc de ruletă rusească. Asta pentru că puteți face un ulcer cornean, care este o infecție pe o parte a ochiului pe care o lentilă de contact o acoperă. Nu se va întâmpla de fiecare dată, dar când se întâmplă, este teribil", a spus Redfern.

Iar în situații mai puțin grave, dr. Redfern susține că vă puteți alege cu o cicatrice pe cornee.

Citește și
spitalul miercurea ciuc oftalmologie
Pacienții, lăsați cu ochii în soare, pentru o lună, la Oftalmologia spitalului din Miercurea Ciuc: E concediu de odihnă

"Dacă acea cicatrice se află în centrul vederii, aceasta vă poate afecta vederea permanent, cu excepția cazului în care faceți un transplant de cornee", a mai spus ea.

Redfern a avertizat, de asemenea, să nu ne implicăm în nicio activitate care ar putea compromite sau contamina lentilele, inclusiv înotul într-o piscină sau într-un lac în timp ce avem lentile de contact.

"Problema cu lentilele de contact este că bacteriile se vor intercala între lentilă și cornee și se pot infecta și apoi pot apărea toate complicațiile despre care am vorbit", avertizează medicul.

"În general, nu suntem de acord cu nimic din ceea ce expune ochiul la ceva nesteril.”

Aceasta include folosirea apei de la robinet pentru clătirea sau depozitarea lentilelor.

Când a fost întrebată ce ar sugera dacă cineva ar fi în vacanță și ar uita să aducă soluție pentru lentile de contact, punându-l să aleagă între a dormi în timp ce poartă lentile de contact sau a folosi apă de la robinet pentru a le depozita, Redfern a refuzat să aleagă oricare dintre aceste opțiuni.

"Ambele sunt opțiuni îngrozitoare", a spus ea. "Aș prefera să [aruncați lentilele de contact] și să vă plimbați puțin încețoșați în weekend."

Un lucru pe care Redfern ne sfătuiește să îl facem pentru a ne menține ochii sănătoși: "Întotdeauna port ochelari de protecție dacă fac un proiect pentru casă în care ciocănesc, tai cu ferăstrăul - orice în care ceva îmi poate ajunge la ochi", a spus ea.

"Întotdeauna port protecție pentru ochi, pentru că îmi petrec jumătate din timp consultând spitale, iar traumele pe care le văd sunt nebunești."

Dacă ajungeți să aveți ceva înfipt în ochi, nu încercați să îl scoateți singur. În schimb, lipiți un pahar de hârtie pe ochi și consultați imediat un medic:

"Dacă îl scoateți în mod necontrolat, conținutul interior al ochiului ar putea ieși cu el", a spus Redfern.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult