Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viorica Dăncilă, schimb de opinii cu Manfred Weber despre situaţia din România

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Bruxelles, s-a întâlnit marţi cu liderul Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, ocazie cu care a avut loc "un schimb deschis de opinii" cu privire la situaţia din România.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la întrevedere au participat şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi europarlamentarul Dan Nica.

Executivul precizează că în cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor. Totodată, premierul a prezentat stadiul pregătirilor desfăşurate de către autorităţile de la Bucureşti, "asigurând asupra cooperării strânse cu Parlamentul European în vederea finalizării dosarelor legislative şi asigurării unui mandat de succes", conform comunicatului.

De asemenea, premierul Dăncilă a avut "un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situaţia din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa şi a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanţii instituţiilor europene pe toate subiectele de interes", precizează Guvernul.

Potrivit Executivului, premierul a reafirmat şi cu această ocazie "ataşamentul Guvernului României faţă de principiile şi valorile democratice". Totodată, Dăncilă a arătat că răspunsul la provocările cu care se confruntă proiectul european în prezent poate fi găsit prin demonstrarea solidarităţii între statelor membre şi nu prin crearea unor noi clivaje în interiorul Uniunii, se mai arată în comunicat.

Marţi, Dăncilă a avut o întrevedere şi cu preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Udo Bullmann.

Anterior, Guvernul menţiona că întrevederile se înscriu în seria de contacte pe care şefa Executivului din România le are, în aceste zile, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult