Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO: Scandalul din Senat care a dus la excluderea lui Șoșoacă din grupul AUR: ”Omorâți România”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Excluderea senatoarei Diana Șoșoacă din grupul parlamentar AUR s-a produs după un moment tensionat în Senatul României, miercuri, 10 februarie, după ce controversata avocată a ținut un discurs în care a susținut că vaccinul anti Covid ”omoară România”.

Șoșoacă a ținut un discurs politic de la microfonul Senatului, afirmând că vaccinul Pfizer ”distruge matricea națională a poporului român”.

Atât președintele de ședință, dar și alți colegi parlamentari au încercat să oprească discursul senatoarei, care depășise timpul acordat conform regulamentului, însă aceasta a susținut că este cenzurată din cauza opiniilor referitoare la vaccin.

Inclusiv colegul său de grup parlamentar la acea vreme, Sorin Lavric, membru AUR, ar fi cerut să i se închidă microfonul.

”Culmea este că și reprezentantul AUR în Biroul Permanent, senatorul Sorin Lavric, a solicitat să mi se închidă microfonul! Misoginism sau "politically correct"?” - a comentat Șoșoacă pe Facebook.

Citește și
Diana Șoșoacă
Ce avere are senatoarea AUR Diana Șoșoacă. Trei locuințe, o casă de vacanță și 4 terenuri

Într-un final, președintele de ședință a cerut să i se taie sunetul microfonului, însă Șoșoacă a continuat să arunce cu acuzații - potrivit imaginilor filmate cu telefonul de un coleg de-al său parlamentar. 

Astfel, pe înregistrarea video transmisă în sistem de LIVE de Senat, și postate ulterior pe site-ul insituției, nu apar și aceste declarații, care au fost filmate cu telefonul:

”După cum observați, stimați domni, nimeni nu are dreptul să vorbească despre mizeria de vaccinare pe timpul guvernării PNL, USR și UDMR. Femeile sunt omorâte și se distruge matricea națională a poporului român. Puteți să mă amendați, puteți să faceți ce vreți. Adevărul a ieșit la iveală, stimate domn. Dumneavoastră, tot timpul, ne opriți să vorbim despre adevăr. Adevărul este că omorâți România pas cu pas, vaccinând femeile în primul rând, care au .. le duc la sterilitate. Pentru ce vreți să omorâți poporul român?

Nici măcar o declarație politică? Pentru că avem oră până la ora 11 dreptul să vorbim. Dumneavoastră ne puneți pumnul în gură când avem dreptul să luăm atitudine împotriva uciderii poporului român. Ăsta este adevărul! Dați-mă afară cu poliția, dați-mă afară cu cine vreți dumneavoastră, amendați-mă, scădeți-mi 10 % din indemnizație, dar n-am să vă permit niciodată să omorâți poporul român, și mai ales copiii și femeile care sunt matricea națională.” - a spus Șoșoacă de la microfonul Senatului, care însă ... era închis.

Senatoarea Diana Șoșoacă nu este membră a partidului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), ci face parte din Partidul Neamul Românesc, care a încheiat o alianță cu AUR.

Astfel, după acest scandal din Senat, conducerea partidului AUR a transmis un comunicat în care se precizează faptul că Șoșoacă a refuzat să acționeze în Parlament în conformitate cu strategia grupui parlamentar din care făcea parte, respectiv AUR.

”Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”. - se arată în comunicat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult