Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Incidente în Parlament. Deputații AUR au protestat: ”Supuneţi la vot moţiunea”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au trecut 5 zile de la citirea moțiunii de cenzură la adresa guvernului, iar marți ar fi trebuit votată. Nu s-a întâmplat însă nimic. Aliaţi de conjuctură, USR-PLUS şi AUR au încercat să pună pe ordinea de zi a Parlamentului, dezbaterea şi votul, dar nu a

Deputaţii AUR s-au aşezat în faţa scaunelor din sala de plen şi au afişat hârtii cu mesajul "Supuneţi la vot moţiunea".

 

Mai mult, liberalii s-au asociat cu social-democraţii, şi, folosind forţa votului, au adoptat în numele Parlamentului, un punct de vedere prin care legislativul recunoaşte că moțiunea nu a fost depusă regulamentar. Acest document îi face vinovaţi de încălcarea procedurilor şi pe şefii celor două camere.

Şefa Senatului a fost scoasă în afara jocului de o decizie votată de rivalii politici. În textul care va fi trimis către Curtea Constituţională, parlamentul se autoinvinovățește că nu a informat la timp Guvernul în privinţa moţiunii de cenzură. Iar semnăturile unor susţinători ar fi fost modificate.

Citește și
motiune
Textul moțiunii de cenzură, citit în plenul Parlamentului, însă ziua votului rămâne incertă

Anca Dragu, preşedintele Senatului: „Pentru prima dată, Biroul permanent al Senatului va trimite un punct de vedere defavorabil conducerii Senatului. Cutuma spune că informarea guvernului se face şi se ataşează calendarului pentru moţiunea depusă. Ori noi nici pe 3, nici pe 4, 5, 6 nu am avut un calendar.”

Indirect, din text rezultă că preşedinţii celor două camere s-ar face vinovaţi de nerespectarea regulamantelor în privinţa depunerii moţiunii de cenzură. Textul a fost pus pe masa liderului Camerei Deputaţilor în absenţa lui Ludovic Orban, singurul liberal care se aliase demersului.

Cu acest document, Parlamentul se incriminează, deşi ar trebui să se apere în fața judecătorilor Curţii Constituţionale. Miercuri este programată şedinţa în care sunt ascultate părţile, iar Guvernul reclamă fix ce incriminează şi aleşii. Surse politice susţin că decizia Curţii va fi luată după congresul PNL din 25 septembrie, iar până atunci soarta moţiunii rămâne în aer.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult