Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vești rele pentru Dăncilă. Doi deputați PSD demisionează din partid înainte de moțiune

Deputatul Mihăiţă Găină a informat marți conducerea forului legislativ că a demisionat din PSD şi nu va mai activa în grupul parlamentar al social-democraţilor.

Potrivt Agerpres, el a menţionat, în documentul transmis Biroului permanent, că va fi deputat neafiliat.

Demisia urmează să fie citită în plenul Camerei Deputaţilor.

De asemenea, deputatul PSD Emanuel-Iuliu Havrici a trecut la grupul PRO Europa, a anunţat, marţi, liderul PRO România, Victor Ponta.

"Bun venit în echipa şi în grupul PRO România colegului nostru deputat de Suceava Emi Havrici. Trebuie să reclădim social democraţia şi România!", a scris Ponta pe Facebook.

Anunțurile vin chiar înainte de depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, când PSD are nevoie de cât mai mulți parlamentari ca să voteze ”împotrivă”.

Citește și
Viorica Dancila
Premierul Viorica Dăncilă: ”Nu vor fi pesediști care vor vota la moțiunea de cenzură”

Moţiunea, intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform liderului liberalilor Ludovic Orban.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Potrivit configuraţiei parlamentare, grupurile care susţin moţiunea au: PNL - 95 de membri, USR - 40 de membri, UDMR - 30 de membri, PMP - 12 membri, iar PRO Europa - 39 de membri. La aceştia se adaugă 18 senatori neafiliaţi, provenind de la ALDE şi PRO România, dar şi o parte dintre cei 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale.

De cealaltă parte, grupurile PSD, care susţin Guvernul, au 206 membri, la care se adaugă parlamentarii neafiliaţi, cel puţin 6, care au fost excluşi din ALDE după ce au acceptat nominalizări de posturi în Guvern sau au dorit să rămână alături de social-democraţi.

Votul la moţiunea de cenzură este secret cu bile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult