Modifica setarile cookie
Toate categoriile

USR, reacție după Codul Penal: Până la urmă România va câștiga, mai avem încă pârghii

Preşedintele USR, Dan Barna şi-a exprimat, miercuri, convingerea că proiectul Codului penal adoptat de Parlament nu va intra în vigoare.

El a afirmat că partidul pe care îl reprezintă va utiliza toate instrumentele necesare pentru a opri acest lucru, inclusiv sesizarea la Curtea Constituţională.

Barna a calificat proiectul Codului penal ca fiind unul "al ruşinii".

”De astăzi, România nu mai este un stat de drept. De astăzi, România a devenit un stat de Dragnea. Astăzi, dumneavoastră ați votat ca un om care a furat banii copiilor sărmani și i-a dat partidului să fie premiat. Dumneavoastră considerați că nu este o infracțiune, ci este o faptă pe care voi v-o asumați și cu care vă mândriți.

De astăzi, infractorii vor putea să păstreze acasă armele chiar după expirarea permisului. Dar vine și o zi de mâine, doamnelor și domnilor care ați votat acest Cod al rușinii, această lege pentru fărădelege. Eu am încredere că acest cod penal nu va intra în vigoare. Mai avem încă pârghii pe care le vom folosi în zilele următoare: Curtea Constituțională, președintele, chiar tribunalul.

Citește și
Eugen Tomac
Eugen Tomac: PMP votează împotriva modificărilor la Codul penal; cine votează altfel va fi exclus

Vom strânge semnături pentru fără penali. Vom continua această luptă și până la urmă România va câștiga, pentru că România este mai mult decât o gașcă de penali. Vom câștiga, pentru că, da, suntem de partea corectă a istoriei”.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul privind modificarea Codului penal.

S-au înregistrat 167 de voturi "pentru", 97 ''împotrivă'' şi 19 s-au abţinut

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult