Modifica setarile cookie
Toate categoriile

USR: De ce această ordonanță de urgență este ”mai periculoasă” decât OUG 13

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deputatul USR Stelian Ion a explicat de ce, în opinia sa, recenta ordonanță de urgență pe legile justiției adoptată de Guvern este ”mai nocivă” decât OUG 13, care a scos zeci de mii de oameni în stradă.

”Dacă o amnistie și grațiere rezolvă problema câtorva infractori, o ordonanță de genul ăsta este mai periculoasă pentru că distruge instituții ale statului. Favorizezi toată infracționalitatea pe toată zona.

Așa că, cel puțin în opinia noastră, această ordonanță este chiar mai nocivă decât o amnistie și grațiere.” - a spus deputatul USR.

El afirmă că, pe lângă criteriul legat de vechime, potrivit noilor prevederi, procurorii DNA nu își pot desfășura activitatea în această instituție dacă nu și-au ocupat postul prin concurs.

”Dincolo de ceea ce am discutat zilele trecute, referitor la vechime, e acea condiție suplimentară, ca procurorii din DNA să fie numiți pe bază de concurs. Ori știm deja că procurorii din DNA nu au fost numiți prin bază de concurs, majoritatea lor, ci au fost numiți pe bază de delegare, pe bază de interviu, pe alte criterii.

Citește și
csm
CSM a decis. Noile prevederi ale OUG 92 nu se aplică retroactiv: ”Nu pleacă nimeni”

Așa încât, printr-o interpretare literală, strictă, a literei ordonanței, s-ar putea ajunge la această soluție care pur și simplu distruge întreg DNA-ul, ca majoritatea procurorilor de acolo să trebuiască să plece imediat după intrarea în vigoare a ordonanței.” - a mai spus deputatul USR.

Conform art.VII din ordonanţă, act normativ adoptat luni de Guvern şi publicat marţi în Monitorul Oficial, procurorii care, la data intrării în vigoare a OUG, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, "rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare". 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult