Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ultimul motiv de contrazicere Dragnea - Firea: câte voturi a obținut de fapt șeful PSD

Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu au cerut, vineri, demisia șefului PSD, Liviu Dragnea. Cu toate acestea, majoritatea social-democraților au votat pentru ca acesta să rămână liderul formațiunii.

Însă cifrele oferite de primarul Capitalei, Gabriela Firea, și cele anunțate de Liviu Dragnea diferă. După Comitetul Executiv al PSD, Gabriela Firea a anunțat că raportul a fost de 39-10 în favorea lui Dragnea, însă Dragnea și Ștefănescu au declarat că, de fapt, a fost 55-8 rezultatul votului.

„La finalul dezbaterilor, de peste opt ore, domnul preşedinte Dragnea a supus votului membrilor CEx doar un punct din declaraţia noastră comună, nu toate cele 20 care priveau diferite domenii de activitate, doar referirea la domnia sa, dacă să continue sau nu ca preşedinte. Au fost 10 voturi să facă un pas lateral din managementul politic al PSD, 39 de voturi să continue domnia sa şi o abţinere", a spus Firea.

La scurt timp, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a ieșit la declarații, anunțând că numărul celor care îl susțin pe Liviu Dragnea e mult mai mare.

„Au votat 8 împotriva și 55 pentru. Din cei care au votat pentru susținerea lui Liviu Dragnea au avut mandat din partea organizațiilor – tot ce înseamnă echipa de conducere a județului. Mandatele au fost puse pe masă și fiecare din cei care au votat pentru susținerea lui Dragnea au avut în spate întreaga organizație”, a spus Ștefănescu.

Citește și
Liviu Dragnea rămâne șeful PSD. Victorie în fața grupării Firea - Stănescu - Țuțuianu
Liviu Dragnea rămâne șeful PSD. Victorie în fața grupării Firea - Stănescu - Țuțuianu

Ulterior, și Liviu Dragnea a venit cu precizări pe această temă: „Doar o precizare aritmetică, totuşi, sunt inginer: au fost 64 de membri cu drept de vot. 55 de colegi au votat pentru susţinerea mandatului meu, opt voturi împotriva şi o abţinere.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult