Ultima zi de înscrieri la europarlamentare. Un eurodeputat primește minim 6200 de euro pe lună
Your browser doesn't support HTML5 video.
Sunt mai multe beneficii pe care le pot obține cei care reușesc să ajungă în Parlamentul European.
Un eurodeputat, fără funcții de conducere primește o indemnizație lunară de 6200 de euro, are cazare și transport asigurate, mai primește sume forfetare de 4000 de euro și, pe lângă toate acestea, mai are decontate și cheltuielile administrative.
În total, în cei 5 ani ai unui mandat, un eurodeputat ajunge să câștige doar din aceste sume 1 milion de euro.
În campania electorală, potrivit legii, un candidat are dreptul să câștige echivalentul a 750 de salarii minime brute pe țară, adică aproximativ 1 milion de lei.
Potrivit legislaţiei în vigoare, partidele politice, alianţele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale legal constituite, alianţele electorale şi candidaţii independenţi depun în scris la Biroul Electoral Central candidaturile până joi, 28 martie, ora 24,00.
Lista tuturor candidaţilor din partea partidelor, a alianţelor electorale, dar şi lista candidaţilor independenţi vor fi aduse la cunoştinţa publicului de către BEC cel mai târziu pe 29 martie.
Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe pe 27 aprilie.
PSD, PNL, Alianţa USR - PLUS, ALDE, Pro România, UDMR, PMP se numără printre formaţiunile politice care au depus la BEC listele de candidaturi pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit joi cu liderii judeţeni, primarii şi preşedinţii de CJ-uri social-democraţi pentru a discuta despre strategia de campanie electorală pentru europarlamentare şi referendum.
"Este o şedinţă de lucru, nu este prima, a mai fost cu responsabilii din teritoriu. Astăzi din nou o şedinţă cu trei regiuni, vom munci cu fiecare judeţ până după-amiază târziu când vom avea şi o conferinţă de presă. Acum avem întâlnire cu responsabilii din regiunile N-E, S-E şi Sud Muntenia", a precizat, înaintea şedinţei, Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei electorale a Partidului Social Democrat, potrivit Agerpres.
Întrebat în legătură cu organizarea de mitinguri în marile oraşe, Drăghici a spus că nu este o decizie luată în acest sens.
"Fiecare judeţ va decide ce are de făcut şi să ne amintim că încă nu suntem în campanie electorală. (...) Astăzi vom lucra strict pe ceea ce înseamnă activul de partid şi misiunea fiecăruia în parte", a adăugat Drăghici.
Referitor la strategia în cazul declanşării referendumului pe justiţie, el a susţinut că din teritoriu există semnale că ar fi bine ca PSD să nu se implice.
"Din teritoriu toată lumea ne-a spus că ar fi bine să lăsăm cetăţeanul să gândească liber, după propria conştiinţă. Acesta este suflul care vine din teritoriu şi noi întotdeauna îi ascultăm pe cei din teritoriu", a precizat Mircea Drăghici.
Până la această oră sunt înscriși 334 de candidați, care se bat pentru 34 de locuri în Parlamentul European.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Agerpres, Pro TV
Etichete: parlamentul european , europarlamentar , eurodeputati , alegeri europarlamentare
Dată publicare: 28-03-2019 14:51