Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tudorel Toader: Guvernul va adopta săptămâna viitoare o OUG privind recursul compensatoriu

Guvernul va adopta săptămâna viitoare o Ordonanță de Urgență privind modificarea condițiilor legii recursului compensatoriu, a declarat, marți, pentru HotNews.ro, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Toader afirmă că s-a întâlnit, luni, cu premierul Viorica Dăncilă si au convenit adoptarea unei Ordonanțe de Urgență privind modificarea condițiilor legii recursului compensatoriu.

Cel mai probabil, OUG ar urma să fie adoptată în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.

"Soluțiile vor fi prezentate, poate și adoptate săptămâna următoare. Va fi o Ordonanță de Urgență de modificare a legii", a declarat, marți, pentru HotNews.ro, Tudorel Toader.

Ultimele atacuri violente comise de infractori eliberaţi graţie recursului compensatoriu sunt doar începutul, susţin cei din administrația penitenciarelor, câtă vreme riscul de recidivă poate ajunge până la 70 la sută în rândul deţinuţilor eliberaţi.

Citește și
tudorel toader, recurs compensatoriu
Toader, discuție cu premierul Dăncilă pe tema recursului compensatoriu

Ei, la fel ca opoziţia, au cerut Guvernului să abroge legea.

Tudorel Toader a avut termen până luni să îi prezinte premierului o evaluare a situaţiei, dar şi soluţii legislative. Sindicaliştii din sistemul penitenciar au atras atenţia că afirmaţiile făcute de Tudorel Toader nu sunt simple declaraţii politice, ci o comunicare de informaţii false, iar ministrul ar trebui să rişte până la 5 ani de închisoare.

Ei au cerut parchetului să declanşeze de îndată o anchetă împotriva membrului Executivului, asta dacă nu cumva Tudorel Toader ia în calcul o demisie de onoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult