Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Traian Băsescu: ”Gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu este deloc încântat de alianța formată de PNL cu PSD pentru comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în 2024.

Întrebat la Realitatea Plus dacă este legală comasarea alegerilor, Traian Băsescu a răspuns: 

”Nu aș discuta despre legalitate, las specialiștii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica.

Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu se amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare... Nu cred că alegerile astea au ceva moral în ele, au doar interese. Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba.

Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a spus Traian Băsescu, conform sursei citate.

Citește și
Traian Basescu
Traian Băsescu, mesaj pentru Orban: Nu mai sta la mâna PSD-ului. Dacă nu, ”hasta la vista baby”

Traian Băsescu a fost președinte al Partidului Democrat Liberal (PDL), care a fuzionat în 2014 cu actualul Partid Național Liberal (PNL). În PDL au avut funcții de conducere, printre alții, actualii liberali Emil Boc, Gheorghe Falcă sau Vasile Blaga.

În perioada în care a fost președinte al României, Băsescu a fost ținta atacurilor politice ale PSD, care a făcut tot posibilul să îi afecteze imaginea, inclusiv printr-o acțiune de suspendare din funcția de șef al statului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult