Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tăriceanu: Proiect de lege pentru anularea amenzilor care s-au dat în starea de urgență

PSD, ALDE și Pro România au inițiat o propunere legislativă care prevede atât anularea amenzilor care s-au dat în perioada stării de urgență, precum și returnarea banilor către cei care le-au plătit deja.

 

Anunțul a fost făcut, marți, de către liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care spune că era nevoie de această propunere de lege după decizia CCR care a desființat ”amenzile abuzive aplicate românilor”.

”Nu e un proiect care îi penalizează pe cei care au respectat legea și au stat în case, așa cum propaganda guvernamentală a încercat să spună. Proiectul nu este făcut nici în ideea de a submina autoritatea cuiva, nici a descuraja poliția să-și facă datoria și nici nu este un dat cu tifla celor care am respectat legile.” - susține Tăriceanu.

El explică faptul că proiectul are scopuri practice, care ne privesc pe toți, precum evitarea blocării instanțelor.

Citește și
ludovic orban
Ludovic Orban, despre legea stării de alertă: Probabil nu vom putea da amenzi

”Vă închipuiți ce înseamnă încă 300.000 de procese pe rolul instanțelor? Activitatea care și așa se derula cu greutate va fi total blocată. Ca să nu mai vorbim de pericolul de a răspândi virusul în momentul în care 300.000 de români vor lua cu asalt instanțele.” - spune Tăriceanu într-un mesaj postat pe Facebook.

În plus, el susține că mulți români au fost amendați în mod ”abuziv”.

”Valoarea amenzilor date în România este probabil cea mai mare din lume. Cine s-a gândit că un pensionar care are 1000 lei pe lună pensie trebuie să plătească 5000 de lei amendă doar pentru că nu s-a putut încadra în cele 2 ore în care avea dreptul să iasă din casă, înseamnă că nu era cu toate țiglele pe casă!” - spune Tăriceanu.

În final, liderul ALDE propune ca acest proiect de lege să fie preluat de către Guvern și transformat într-o Ordonanță de Urgență, ”care să pună capăt acestei teme pentru a ne reîntoarce la ce e important: revenirea la viață!” 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult