Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tăriceanu, despre suspendarea lui Iohannis: „Dacă respectă Constituția, nu mai trebuie să fie prima preocupare”

Șeful Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat joi seara că dacă președintele Klaus Iohannis respectă Constituția, nu se mai impune suspendarea sa.

„Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafaţă, mizeria însemnând toate componentele statului paralel, nu ştiu dacă suspendarea mai trebuie să fie prima preocupare. Trebuie să existe un motiv politic şi constituţional solid”, a spus Tăriceanu, joi seară, la Antena 3, informează News.ro.

Șeful Senatului a mai susținut că lupta cu „statul paralel” va trebui să continue.

„Dar eu cred că aceste demersuri trebuie să le continuăm. Nu putem să considerăm că dacă a fost demis Coldea, dacă a fost revocată Kovesi, gata, s-a rezolvat problema. Eu nu cred că s-a rezolvat”, a mai spus Tăriceanu.

Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri seara, la același post de televiziune că „este ferm deschis subiectul suspendării preşedintelui Iohannis.”

Citește și
Liviu Dragnea
Suspendarea preşedintelui, anunţată pentru toamnă. "Ştie doar să ceară, ca un dictator"

„Este ferm deschis subiectul suspendării preşedintelui Iohannis, pentru că doar faptul că a semnat decretul de revocare a doamnei Kovesi nu înseamnă că ăsta era singurul motiv de suspendare. De 7-8 luni de zile preşedintele, care ar trebui să fie preşedintele tuturor românilor, şi cel care mediază între puterile statului şi care coagulează in jurul lui puterile statului şi energiile pozitive din această ţară, blochează în mod constant activitatea Parlamentului prin contestare, recontestare, retrimiterea unor legi foarte importante şi necesare care trebuiau să intre în vigoare demult, blochează de câte ori poate activitatea Guvernului, ameninţă Guvernul, ameninţă primul-ministru, participă la proteste împotriva Guvernului, incită la răsturnarea ordinii constituţionale, incitând lumea să iasă în stradă la proteste, trimite consilieri prezidenţiali să ameninţe sau să inducă teamă unui judecător de la CCR şi este un şir lung de încălcări ale Constituţiei care se tot pun în dreptul preşedintelui Iohannis", a spus Liviu Dragnea.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult