Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tăriceanu, despre decizia CCR privind protocoalele: ”Nu am de gând să depun armele”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri că nu are de gând să treacă ”cu buretele peste chestiunea protocoalelor”.

 

Reacția sa vine la scurt timp după ce judecătorii Curții Constituționale au declarat neconstituțională legea privind declasificarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI şi instituţiile judiciare - lege care a fost inițiată de Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Tăriceanu a declarat că aşteaptă motivarea Curţii şi că ”specialiștii” vor decide paşii care trebuie urmaţi.

”Cel puțin în ceea ce mă privește, nu am de gând să depun armele și să trecem cu buretele peste chestiunea cu protocoalele și să lăsăm eventual protocoalele, alea care s-au declasificat, să fie însoțite de un toptan de alte protocoale care sunt ținute bine de domnul Lazăr sub cheia pe care scrie inginerii de nu știu care .. juridice.” , a spus Tăriceanu.

În opinia sa, decizia CCR în privinţa declasificării protocoalelor ”nu pune în discuţie legalitatea protocoalelor”.

Citește și
Procurorul general Augustin Lazar
Lazăr, despre protocolul cu SRI: ”Cum e posibil să-l folosești ca bumerang politic?”

”Unica autoritate legiuitoare în România este Parlamentul. Nu are nimeni dreptul să legifereze alături de Parlament, în afară de Guvern, care este autoritate legiuitoare delegată. Protocoalele sunt ilegale, trebuie să găsim forma legală şi constituţională pentru a le declasifica”, a spus liderul ALDE.

Întrebat dacă în PSD şi ALDE există o presiune pentru declasificarea acestor protocoale, şeful Senatului a spus că ”este un interes public general”.

”Cred că pentru toată lumea trebuie să fie o preocupare serioasă, să nu avem instituţii care legiferează paralel. Dacă avem tot timpul discuţii din astea savante şi invocăm statul de drept, păi atunci să vorbim în mod corect de statul de drept. Nu poate să fie stat de drept când SRI şi Procuratura legiferează în România. Dacă acceptăm o definiţie minimă a statului de drept, înseamnă că Parlamentul este singura autoritate legiuitoare”, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a ai spus că ”aceste decizii nu trebuie luate sub imperiul vitezei că nu suntem la concurs de cine scoate mai repede o soluţie”. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult