Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tăriceanu a discutat cu Dragnea la Parlament. Câțiva miniștri s-au dus la Guvern

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a discutat astăzi cu liderul PSD Liviu Dragnea, în biroul acestuia din urmă din Camera Deputaților.

Deocamdată nu se știe ce au discutat cei doi lideri ai coaliției de guvernare, însă ministrul Justiției Tudorel Toader a fost întrebat luni de jurnaliști dacă sunt adevărate zvonurile apărute în presă referitoare la faptul că Guvernul ar pregăti o ordonanță de urgență privind aministia și grațierea.

Ministrul a confirmat că a avut luni o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, dar a negat că ar fi discutat despre o eventuală OUG.

"Tema discuţiei cu doamna premier - am informat-o pe doamna premier despre ce s-a discutat la recenta încheiata reuniune (Consiliul JAI - n.r.), dar, mai important, ceea ce mă interesau şi ce trebuia să fac, împreună cu doamna premier, să pregătim măsurile pe care trebuie să le luăm, pe care trebuie să le comunicăm, în vederea exercitării preşedinţiei Consiliului JAI", a spus Toader.

Ministrul Justiţiei a fost întrebat dacă printre subiectele de discuţie s-a aflat şi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care a apărut informaţia în spaţiul public că urmează să fie adoptată marţi.

Citește și
Calin Popescu Tariceanu, Liviu Dragnea
PNL: ”Tudorel Toader și reprezentanți ai PSD-ALDE au mințit cu nerușinare”

"Să nu vorbim despre situaţii ipotetice. Nu avem aşa ceva în Ministerul Justiţiei, nici în dezbatere, nici în avizare", a răspuns Toader, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, mai mulți miniștri s-au prezentat luni la Palatul Victoria, în condițiile în care pe agendă nu figurează nicio ședință de Guvern.

În schimb, premierul Viorica Dăncilă participă de la ora 14.00 la ceremonia de deschidere a Programului Oficial de Internship al Guvernului. 

Guvernul mai poate emite o eventuală ordonanță de urgență doar în perioada în care Parlamentul se află în sesiune, iar  sesiunea extraordinară se termină pe 19 iulie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult