Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tăriceanu a anunțat ce va recomanda ALDE votanților săi la referendum

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat care va fi poziția partidului pe care îl conduce la referendumul din 6 și 7 octombrie.

Tăriceanu a declarat că ALDE va recomanda votanților săi să voteze după propria conștiință.

”ALDE nu se va implica în campania pentru referendum. Vom recomanda votanților noștri să voteze conform propriei conștiințe. Ținând cont că societatea românească este o societate mai degrabă conservatoare și ultimul sondaj pe care l-am făcut indică că 85 % din cei intervievați vor vota în favoarea modificării pentru definirea familiei tradiționale ca uniunea dintr-un bărbat și o femeie, iar 77 % dintre votanții ALDE, la fel, susțin acest punct de vedere.” - a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai precizat că, după referendum, ALDE va promova un proiect de lege pentru parteneriatul civil, deoarece ”fiecare trebuie să-și organizeze viața intimă și personală așa cum dorește”.

”Eu cred că trebuie să respectăm libertatea fiecăruia, să-și organizeze viața intimă și personală așa cum dorește și în acest sens probabil că după referendum va trebui să promovăm o lege a parteneriatului civil, la care colega mea Renate Weber s-a angajat deja să lucreze. Proiectul este în linii mari făcut, a avut și discuții cu ONG-uri.” - a mai spus Tăriceanu.

Citește și
Biserica
Ședință în biserică. Politicieni și preoți au vorbit despre referendumul privind familia

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult