Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: PNL a reușit să adune cele 233 de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că Partidul Național Liberal a reușit să strângă cele 233 de semnături pe care și le-a propus să le adune pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată în Parlament iar Guvernul Dăncilă să fie demis, este nevoie de cel puțin 233 de voturi.

Pentru prima dată în actuala legislatură, aproape toată opoziţia s-a mobilizat pentru a demite guvernul condus de Dăncilă. Pe lângă parlamentarii PNL, moţiunea de cenzură a fost semnată şi de aleşii lui Victor Ponta, USR, PMP şi UDMR. În total, peste 233 de deputaţi şi senatori şi-ar dori un Guvern nou.

Luni, Orban a anunţat că săptămâna aceasta vor fi finalizate discuţiile cu privire la moţiunea de cenzură şi va fi stabilită data la care va fi depusă.

Întrebat dacă este posibil ca săptămâna viitoare să aibă loc dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură, el a afirmat că da.

Citește și
Calin Popescu Tariceanu
Tăriceanu anunță că ALDE va vota moţiunea de cenzură: „Nu vom întoarce și celălalt obraz”

"Nu pot să iau singur decizia. Aici este nevoie de o consultare, fiindcă fiind vorba de şase formaţiuni politice este nevoie de stabilirea unei date care să se asigure prezenţa maximă a parlamentarilor fiecărei formaţiuni politice, dar cât de curând. (...) Nu vă pot avansa o dată pentru că ar însemna să-i neglijez pe partenerii noştri. Noi chiar vrem să treacă această moţiune de cenzură", a susţinut Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

El a mai spus luni că obiectivul este strângerea a mai mult de 233 de semnături.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult