Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Numele vehiculate în PSD pentru funcții în Guvern. Firea vrea Ministerul Muncii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Portofoliile de la masa Guvernului sunt prea puține ca să mulțumească orgoliile din cele trei partide: PNL, PSD și UDMR.

 

La social-democrați, discuția finală s-ar putea purta în acest week-end, dar cărțile sunt aproape făcute.

La Finanțe, social-democrtaii ar vrea să instaleze un om mai puțin asociat cu partidul, de aceea, în discuțiile din interior s-a vehiculat numele lui Leonard Badea, în prezent președinte ASF, și Adrian Caciu, un economist apropiat de partid.

La Ministerul Agriculturii, Paul Stănescu îl susține pe deputatul Adrian Chesnoiu, apropiat de-al său. Acesta ar urma să-l ia consilier la minister pe fostul parlamentar Petre Daea. De altfel, acesta a fost angajat la sediul central al PSD, după ce s-a plâns că nu îi ajung banii din pensie.

În prezent, Daea se judecă cu Parlamentul, după ce aleșii au decis să nu mai plătească pensiile speciale ale foștilor colegi.

Citește și
Dacian Ciolos
Dacian Cioloș, despre PNL: ”A devenit a cincea roată la căruța PSD. Să salveze ce se mai poate salva”

Marcel Ciolacu nu își dorește un portofoliu, dar vrea ca Sorin Grindeanu, cu care este bun prieten, să se instaleze ministru al Transporturilor. În cazul în care PSD nu primește acest portofoliu, Sorin Grindeanu ar putea fi, totuși, propus vicepremier.

În cărți, la Transporturi este și Alexandru Răzvan Cuc. Fost ministru, acesta este puternic susținut de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, apropiat de Liviu Dragnea și foarte prezent la sediul central al PSD în ultimele săptămâni.

Vasile Dincu ar vrea să fie șef peste Apărare, iar la Muncă ar vrea să preia Gabriela Firea. Surse din partid susțin că Marcel Ciolacu l-ar vrea, însă, mai degrabă, pe fostul ministru, Marius Budai.

Secretariatul General al Guvernului este condus acum de un secretar de stat, dar ar putea obține rang de ministru și ar reveni tot PSD. În discuțiile dintre social-democrați a fost avansat numele senatorului Titus Corlățean și cel al șefului Curții de Conturi Mihai Busuioc.

Din Economie s-ar putea desprinde IMM-urile, pentru a reveni tot la PSD (Radu Oprea), la fel ca și Ministerul Fondurilor Europene (Florin Jianu).

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult