Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Florin Cîțu ar putea fi înlocuit cu premierul Nicolae Ciucă sau Lucian Bode la președinția PNL

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși demersurile pentru schimbarea președintelui PNL Florin Cîțu sunt încă la început, liderii din partid deja i-au găsit și înlocuitor. Favorit să preia șefia PNL este chiar premierul Nicolae Ciucă.

Cel mai probabil, însă, acest lucru se va întâmpla doar după un congres extraordinar, plănuit la sfârșitul săptămânii viitoare.

Potrivit surselor din partid, există două scenarii în momentul de față. În varianta simplă, în care Florin Cîțu demisioneaza de la președinția PNL, un congres va fi organizat rapid pentru alegerea unui nou președinte.

Dacă acesta nu va ceda, conducerea birourilor executive județene vor forța, peste capul președintelui, un congres extraordinar pentru revocarea acestuia.

Până când va fi ales un președinte cu atribuții pline, ar putea fi numit un președinte interimar, iar primii la rând sunt prim-vicepreședinții.

Citește și
Florin Citu, Parlament
Cîţu critică Guvernul după sancționarea benzinarilor pentru scumpirea carburanților. ”Voi cere demiterea lor imediat”
Zeci de lideri PNL vor înlăturarea lui Cîțu și a lui Dan Vîlceanu

Dacă aceștia nu vor accepta să conducă partidul prin rotație, surse PNL susțin că cele mai mari șanse pentru interimat le are Lucian Bode, prim-vicepreședinte și ministru de Interne.

Joi, președintele PNL Florin Cîțu se întoarce în țară după vizita oficială în Statele Unite, iar o parte din colegi deja pare că i-au pregătit plecarea din fruntea partidului.

Zeci de lideri PNL vor ca acesta, alături de secretarul general Dan Vîlceanu, să fie îndepărtați de la conducerea partidului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult