Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Cîțu ar putea colabora cu Cioloș doar dacă acesta renunță la nominalizarea ca premier

Your browser doesn't support HTML5 video.

Liderii fostei coaliții de guvernare se vor așeza, vineri, pentru ultima dată, la masa negocierilor. Dacă discuțiile vor eșua din nou, USR a transmis că Dacian Cioloș va merge luni în Parlament, cu un Guvern minoritar.

Liberalii par că nu iau în serios discuția cu premierul desemnat și spun că vor păstra guvernarea cu o coaliție în jurul PNL. Nu este clar, însă, cum s-ar putea face ea fără USR.

După discuția eșuată de la sediul PNL, premierul desemnat și-a anunțat foștii parteneri de la PNL și UDMR că au timp până vineri la prânz să se decidă dacă îi vor acorda susținerea sau nu.

Între timp, cei de la USR au schițat un cabinet, pentru care vor cere votul de încredere chiar dacă, teoretic, vor avea doar susținerea celor 80 de aleși ai partidului.

Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților: "Prioritatea numărul unu a premierului desemnat Dacian Cioloş este refacerea coaliţiei de guvernare alături de PNL, UDMR şi cu sprijinul minorităţilor naţionale. Dacă aceste negocieri vor eşua, vom veni în faţa Parlamentului cu un Guvern aprobat de Comitetul Politic, o listă de miniştri şi un program".

Citește și
Dacian Ciolos, Florin Citu
Cîțu: USR să îşi "recunoască public greşeala" de a vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului

Surse liberale susțin că Florin Cîțu ar putea să bată palma cu Dacian Cioloș numai dacă acesta din urmă ar anunța că renunță la nominalizare. Potrivit unor surse liberale, liderul PNL ar putea să fie propus a doua oară ca să formeze Guvernul. Liderii USR exclud însă acest scenariu și spun că ar putea susține un guvern PNL, doar cu un alt liberal la Palatul Victoria.

Florin Cîțu, prim-ministru: "Refacerea coaliției este un lucru important, dar refacerea coaliției în jurul PNL. Este soluția viabilă, refacerea coaliției în jurul PNL. Nu aș trece ușor peste cum s-a ajuns azi aici".

Liderii PNL și UDMR se vor întâlni din nou cu premierul propus, vineri, 15 octombrie, după prânz.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult