Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Cîțu a cerut USR să-l accepte ca premier sau nu acceptă miniștrii care au votat moțiunea

Surse citate de News.ro susțin că preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a cerut miercuri celor de la USR să îl accepte ca premier în viitorul guvern.

Potrivit acest surse, liderii USR nu au fost de acord cu propunerea lui Cîţu, insistând însă ca subiectul să fie abandonat temporar şi să fie discutate alte chestiuni legate de refacerea coaliţiei, altfel existând riscul ca negocierile să fie blocate din faşă.

În replică, au mai precizat sursele News.ro, Florin Cîţu le-a transmis celor de la USR că dacă nu îl vor accepta ca premier, atunci nici PNL nu va fi de acord ca foştii miniştri USR care au votat moţiunea de cenzură să se mai întoarcă în guvern.

Liberalii şi cei de la USR au avut miercuri o primă rundă de discuţii referitoare la posiilitatea refacerii coaliţiei de guvernare.

La finalul întâlnirii, Florin Cîţu a precizat că, de principiu, au fost discuţii ca un acord al coaliţiei să fie mai în detaliu, iar PNL să dea premierul, dar că au fost vehiculate nume de persoane.

Citește și
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor: UDMR va avea o propunere de premier cu care va merge în faţa preşedintelui

La rândul său, Dacian Cioloş a spus că le-a transmis celor de la PNL să se decidă cu cine vor să guverneze, cu USR sau PSD, şi că până cel târziu joi, 4 noiembrie, să vină cu un răspuns.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult