Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Senatorii și deputații s-au întors la lucru. Care sunt prioritățile noii sesiuni parlamentare

Your browser doesn't support HTML5 video.

După vacanța din decembrie, parlamentarii se întorc, joi, la lucru. Senatorii și deputații trebuie să discute modificarea regulamentelor pentru a sancționa parlamentarii AUR, care, miercuri, au intrat în ședințele grupurilor PSD și PNL.

Deputații și senatorii se întorc, joi, la muncă, după o vacanță care a început încă de la finalul lunii decembrie. Sesiunea din acest an se anunță una plină de promisiuni.

Pe lista priorităților se află mai multe proiecte de lege importante, de pildă consumul, combaterea consumului de droguri sau legea jocurilor de noroc are face referire la scoaterea păcănelul păcănelelor în afara orașelor. Chiar miercuri, premierul Marcel Ciolacu a declarat că este o lege dimportantă și că cel mai probabil va fi votată până la finalul lunii februarie.

Se vor modificări la legea pensiilor

De altfel, o altă modificare importantă pe care și-o doresc liberalii susținuți de socialiști este la legea pensiilor, mai exact la Pilonul II, adică contribuția să fie scutită de impozit.

De asemenea, se discută și despre regulamentul de ordine interioară al Parlamentului. Deocamdată, discuția este în felul următor la nivel de idee, se ia în considerare ca securitatea și paza în interiorul sălilor de ședințe să fie făcută cu ajutorul foștilor angajați militari sau angajați din domeniul justiției.

Citește și
Pensionari
Biletele de tratament balnear pentru 2024, suplimentate de Guvern. Vor fi 135.000 disponibile

Rămâne de văzut cum va fi sesiunea din acest an. Cert este că anul 2024 se anunță un an de foc, mai ales că vom avea mai multe rânduri de alegeri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult