Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Senatorii au venit la muncă din vacanță, ca să adopte ordonanțele pentru transportatori și agricultori. Ce modificări se fac

Your browser doesn't support HTML5 video.

Protestele transportatorilor și ale agricultorilor i-au adus pe senatori la lucru.

Vacanța lor de iarnă se termină abia săptămâna viitoare, dar acum au venit la lucru pentru a dezbate două dintre ordonanțele date de Guvern ca răspuns la solicitările protestelor din ultimele zile.

Cele două ordonanțe au fost votate, deja, în plenul Senatului. Acestea au fost propuse după negocierile de la ministerele Agriculturii și Transporturilor și au fost adoptate de Executiv în timpul vacanței parlamentare.

Au fost făcute mai multe modificări de ordin tehnic, și nu numai. Una dintre măsuri modifică reglementări din domeniul transportului rutier.

Noile prevederi vor permite posesorilor de permise categoria B să conducă și tractoare agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40km/h pe drumurile publice.

Citește și
Nicolae Ciuca
Surse: Nicolae Ciucă a convocat Senatul în sesiune extraordinară. Parlamentarii, chemați din vacanță din cauza protestelor

O altă modificare spune că vor fi exceptate de la obligația de a face inspecția tehnică periodică vehiculele lente, mai exact cele care au o viteză maximă de până la 25km/h.

Totodată, urmează ca Guvernul, în această săptămână, să adopte o altă ordonanță de urgență care va face posibilă amânarea ratelor fermierilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult