Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ședință secretă la Camera Deputaților. S-a discutat contestația unui deputat acuzat că și-a numit colegii „nevertebrate”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși ședințele parlamentului sunt publice potrivit Constituției, marți ușile Camerei Deputaților s-au închis. A avut loc o ședință secretă în care transmisiunea live de pe site a fost oprită, iar funcționarii și jurnaliștii au fost scoși pe hol.

Asemenea unei instanțe de judecată, deputații au analizat o contestație la o decizie prin care un coleg a fost exclus din grupul minorităților după ce le-a spus colegilor că sunt „nevertebrate”.

În mod excepțional, în sala de plen a Camerei Deputaților nu au rămas decât parlamentarii. Consilierii, funcționarii parlamentului și jurnaliștii au așteptat pe holuri. În sală s-a discutat contestația deputatului Andi Grosaru ales din partea minorității italiene la decizia de excludere din grup. Ședința a fost secretă, dar cu scandal. Gabriel Zetea, deputat PSD: ”Ca de obicei, cu unii care sunt extrem de agersivi”.

Reporter: Adică ce s-a întâmplat?

Gabriel Zetea: ”E secretă, nu avem cum să vă spunem”. Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților: ”Oricine ar putea să filmeze, dar ar fi pasibil de o nouă sancțiune”. Deputatul Andi Grosaru a fost exclus din grupul minorităților naționale acuzat că și-a jignit de mai multe ori colegii. Cel mai grav la începutul lunii septembrie. Andi Grosaru, deputat neafiliat: "Avem nişte entităţi care nici măcar vertebrate nu sunt şi nici măcar nu reprezintă pe nimeni". Nu a înțeles acuzațiile. Andi Grosaru, deputat neafiliat: ”Trebuie să se explice exact ziua și ora când am jignit„. Și a cerut dreptul să se apere și după ce s-a terminat ședința secretă. Sancțiunea împotriva să este că, timp de două luni, să nu mai poată vorbi la microfon mai mult de 10 secunde. Aşa că deputatul a transmis mesaje scurte la fiecare subiect discutat de parlamentari. Andi Grosaru, deputat neafiliat: ”Sunt în mod injust acuzat de negarea Holocaustului”. Și a insistat așa toată ziua.... Andi Grosaru, deputat neafiliat: ”Unde când și cum am negat Holocaustul„. Este pentru prima oară în istoria grupului minorităților naționale când unul dintre membrii săi este exclus. Andi Grosaru a fost numit în Parlament din 2016, după ce a murit tatăl sau, Mircea Grosaru, nominalizarea venind de la asociația italienilor din România, condusă de mama sa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult