Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ședința coaliției s-a terminat fără un răspuns la "problema Abrudean". Când se încearcă eliminarea pensiilor parlamentarilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul Ciolacu începe cu stângul colaborarea cu partenerii de la PNL. Liderii PSD au refuzat instalarea în funcția de secretar general al Guvernului a lui Mircea Abrudean, votat de liberali și susținut de primarul Clujului, Emil Boc.

Deținătorul acestui post este prezent mai mereu în cancelaria premierului, iar social-democrații spun că Abrudean nu ar trebui să îl ocupe. Motivează refuzul, invocând dosare penale pe care le-ar fi avut și spun că din această cauza nu ar trebui să aibă acces la informații clasificate.

Când au votat lista celor nouă miniștri ai partidului, liberali au aprobat și trecerea lui Mircea Abrudean în postul de secretar general al Guvernului. Doar că premierul Marcel Ciolacu a întârziat numirea sa în funcție, iar alți social-democrați au lansat informații potrivit cărora Abrudean ar fi incompatibil cu funcția.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: „Mircea Abrudean este susținut în continuare, vine din cea mai puternică organizație, Cluj, și atât timp cât a fost un foarte bun cancelar al premierului Ciucă și un foarte bun prefect în pandemie nu există niciun motiv. E unul dintre puținii deținători de informații clasificate NATO din România, este cel care a semnat validarea de investitori strategici de miliarde în România”.

Unele surse politice susțin că Mircea Abrudean ar fi avut probleme în justiție în trecut. Iar din această cauza nu ar trebui să aibă acces acum la informații clasificate. Totuși, Mircea Abrudean a fost prefect al județului Cluj, secretar general adjunct și șef al cancelariei premierului, posturi din care a avut acces la informații secrete și pentru care a fost verificat în repetate rânduri.

În plus, liberalii invocă și faptul că un fost secretar general al Guvernului, Marian Necșu, a fost numit în funcție de Nicolae Ciucă deși avea o condamnare pentru că își angajase fiica la biroul parlamentar.

Victor Negrescu, europarlamentar PSD: „Continuăm dialogul cu PNL pentru a găsi cea mai bună persoană din PNL care va îndeplini această funcția la nivelul guvernului și care va reprezenta așa cum trebuie PNL-ul”.

Liberalii mai au o nemulțumire: vicepremierii PSD coordonează acum activitatea miniștrilor lor, știrbindu-le din atribuții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult