Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Salariul minim pe economie 2021. Guvernul ar putea adopta în această săptămână actul normativ

Guvernul Cîțu ar putea adopta în această săptămână actul normativ privind creşterea salariului minim pe economie în 2021.

În urmă cu câteva zile, documentul privind salariul minim pe economie în 2021 a fost prezentat în ședința de Guvern în primă lectură.

Astfel, șeful Executivului, Florin Cîțu, a declarat că salariul minim va ajunge la 2.300 de lei, decizia în acest sens fiind deja luată de Guvern.

Prin urmare, salariul minim pe economie va creşte cu doar 40 de lei în 2021, adică o majorare modestă de doar 3 procente.

Cu toate acestea, bugetul pe anul 2021 este departe de a fi finalizat, fiind nevoie şi de aprobarea Parlamentului, care ar putea veni abia la jumătatea lunii ianuarie.

Salariul minim pe economie în 2021, motiv de proteste sindicale

 

Citește și
sindicalisti, proteste
Proteste faţă de creşterea insuficientă a salariului minim. Sindicalist: Vom continua lupta

Salariul minim pe economie în 2021 este un motiv pentru sindicaliști de a organiza proteste sindicale. Aceștia sunt nemulțumiți de creșterea insuficientă, de doar 40 de lei.

Câteva zeci de membri ai CNS "Cartel ALFA" au pichetat, marţi, sediul Ministerului Muncii, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a majora salariul minim brut de la 2.230 de lei la 2.300 de lei, sindicatul solicitând o majorare până la 2.400 de lei.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, le-a propus să participe din luna ianuarie la consultările cu partenerii sociali pe tema stabilirii, în termen de şase luni, a unui mecanism privind calcularea creşterii salariului minim, potrivit unui comunicat remis de ministerul de resort.

Ministrul Muncii va stabili un calendar de discuţii cu partenerii sociali pentru adoptarea unui mecanism de creştere predictibilă şi sustenabilă a salariului minim, se menţionează într-un comunicat citat de Agerpres. 

 

 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult